Reggeli a Garda-tó mellett

Rendhagyó módon ma nem wellness-hotelt mutatunk be nektek. A Garda-tónál jártunk, Sirminonéban, és beleszerettünk egy kedves hotelbe, közvetlenül a tó mellett. Hogy hogyan találtunk rá?! Már rég nem hiszünk a véletlenekben, de valahogy mégis így...


Rendhagyó módon ma nem wellness-hotelt mutatunk be nektek. A Garda-tónál jártunk, Sirminonéban, és beleszerettünk egy kedves hotelbe, közvetlenül a tó mellett. Hogy hogyan találtunk rá?! Már rég nem hiszünk a véletlenekben, de valahogy mégis így...


Az előző évben tett olasz körutunk után úgy döntöttünk, hogy idén visszamegyünk a Garda-tóhoz, hogy jobban megismerjük ezt a környéket is. És persze, mert bármikor szívesen időzünk az olasz pizzák, tészták és a felejthetetlen fagylaltok társaságában!


Az életvitelünkből adódóan a lehető legkésőbb sikerült foglalnunk szállást, így meg sem lepődtünk, hogy mindenhol csak egy éjszaka maradt üresen. Bár pihenésnek szántuk a hetet, a reggeli kicsekkolások és átköltözések más hotelekbe azért megmaradtak. Van egy kedvenc helyünk ebben a csodás kisvárosban, a Hotel Azzurro Oporto. Tavaly kifogtunk itt egy lakosztályt csodálatos panorámával, hatalmas erkéllyel, de bármennyire is megkedveltük egymást, és tettek meg értünk mindent, nem szabadult fel idén egyetlen szoba sem, hogy több éjszakát is eltöltsünk itt. Így történt, hogy olaszos lazasággal és temperamentummal felhívtak nekünk néhány hotelt még a környéken, és perfetto! szállást találtak nekünk közvetlenül a tó mellett.


Addig is élveztük minden percét az itt töltött napoknak, de kíváncsian vártuk, hogy mivel nyújtana többet a következő, feltételezett hotelünk az eddigieknél.


Azt olvastam egyszer egy könyvben, hogy mindenkinek megvan a városa. Úgy tudjuk meghatározni, hogy melyik a mi városunk, ha azonosulni tudunk vele, vagy épp a város velünk. Ha van egy olyan tulajdonságunk, ami az ő tulajdonsága is. Az enyém a sportszellem. Így, bárhol járok a világban, ha úgy érzem, hogy boldogan rónám a köröket a fák közötti füves sétányon, akkor az az én helyem. Nem véletlen, hogy a Garda-tó mellett is megtaláltam a boldogságomat. S ennek köszönhetően az új hotelünk is betalált a szívünkbe.


A megérkezésünkkor egy meleg mediterrán stílusban épült, több szintes ház fogadott bennünket, ami nemhogy partközelben volt, hanem saját összeköttetése is a tóval. A vendégek épp a nap utolsó sugarait élvezték, volt aki már vacsorázott a teraszon. A látvány nagyon is üdítő volt!


Hamar kiderült egyébként, hogy családi vállalkozásként működik a hely. Nem volt kérdés számunkra, hogy itt maradunk a hét utolsó napjaiban: természetközeli, csendes, a személyzet közvetlen és kedves. Sőt a női águk magyar leszármazott, így a kapcsolódás velünk és a hazánkkal szorosabbá is fonódott.


A vacsoránk aznap egy laza salátának indult, de még életemben nem ettem annyira finom rákot, mint ezen a helyen! De a tésztájuk is istenien finom volt.


Semmi csillogás vagy túlkapás nincs ebben a hotelben. Minden tökéletesen emberi és természetes. Épp ez fogott meg minket. Kényelmes szoba, baráti hangulat, semmi feszengés. Otthon éreztük magunkat...


Búcsúzóul kaptunk tőlük egy nagyon finom (elképesztően ízletes volt!) bort és remélik, hamarosan újra látjuk egymást: "Spero di potervi rivedere presto, buona giornata e alla prossima!!"

 

Címkék: