Ha elég a stresszből

A munkahelyi túlhajszoltság egy idő után kiégéshez vezet. Még akkor is, ha szeretjük, és motiváltak vagyunk abban, amit csinálunk. A fizikai és a lelki megterheltség előbb-utóbb pszichikai tüneteket, szorongást okoz. Egy idő után mindannyian eljutunk arra a telítettségi pontunkra, ahol a figyelmeztető jelek már drasztikusak. Ha elérted ezt a pontot, higgy abban, hogy most jó helyen vagy. Hiszen mágikus tabletta nem létezik, a válaszok és a gyógyulás bennünk van.   Engedd meg magadnak néha, hogy nem a tudatoddal irányítod az életedet. A meditáció visszavisz abba a tiszta állapotba, ahol nem létezik ítélkezés, rosszindulat, bűntudat vagy bármiféle negatív érzés, ami most gátol téged az életedben, a haladásban. A relaxáció segít megszeretni önmagadat, elfogadni a testedet, az életedet és a környezetedet. Engedd meg magadnak, hogy megéld az érzelmeidet. Ha sírni szeretnél, tedd azt. Ha mosolyognál egész nap – bár a gazdasági helyzet, vagy a rossz családi körülmények nem ezt kívánnák – de te tedd azt.A meditáció egy saját kis sziget, ahová elmenekülhetsz bármikor. Még csak szabadságot sem kell kivenned, vagy repülőjegyet foglalnod. Elég, ha vágysz rá, és szánsz rá napi néhány percet. Napközben gyakorold a levegővételt. Akkor is, ha autóban ülsz, vagy telefonhívásod van. Nincs jó, vagy rossz meditáció. Lehet, hogy belealszol, vagy gondolatban máshol jársz. Összpontosíts, és ürítsd ki szép fokozatosan az agyadat. Ha kalandozol, játssz a számokkal: számolj lassan tíztől egyig, vagy száztól visszafelé. Így a tudatos elmédet lefoglaljuk, te pedig tudsz regenerálódni.A gyakorlás, a személyes figyelem hamar meghozza az eredményt: frissebb, üdébb és nyugodtabb leszel. Energiaszinted megnő, kisugárzásod erősebb lesz.  Mindezt megérdemled. Relaxálj velem.Tegyél félre mindent, amivel most foglalkozol.Ülj kényelmes pozícióba, és hunyd le a szemed.Hallgasd, ahogy lélegzel. Mélyen szívd be a levegőt, és nagyon lassan fújd ki. Telítsd meg a tüdődet, majd ürítsd ki, amennyire csak tudod.Pihenj 15 percet.Ha végeztél, sok folyadékra lesz szükséged. A víz tökéletes, de ha teheted, készíts egy forró teát, és amíg iszod, próbáld meg még a nyugalmi állapotodban elfogyasztani.


A munkahelyi túlhajszoltság egy idő után kiégéshez vezet. Még akkor is, ha szeretjük, és motiváltak vagyunk abban, amit csinálunk. A fizikai és a lelki megterheltség előbb-utóbb pszichikai tüneteket, szorongást okoz. Egy idő után mindannyian eljutunk arra a telítettségi pontunkra, ahol a figyelmeztető jelek már drasztikusak.

 

Ha elérted ezt a pontot, higgy abban, hogy most jó helyen vagy. Hiszen mágikus tabletta nem létezik, a válaszok és a gyógyulás bennünk van.  

 

Engedd meg magadnak néha, hogy nem a tudatoddal irányítod az életedet. A meditáció visszavisz abba a tiszta állapotba, ahol nem létezik ítélkezés, rosszindulat, bűntudat vagy bármiféle negatív érzés, ami most gátol téged az életedben, a haladásban. A relaxáció segít megszeretni önmagadat, elfogadni a testedet, az életedet és a környezetedet. Engedd meg magadnak, hogy megéld az érzelmeidet. Ha sírni szeretnél, tedd azt. Ha mosolyognál egész nap – bár a gazdasági helyzet, vagy a rossz családi körülmények nem ezt kívánnák – de te tedd azt.


A meditáció egy saját kis sziget, ahová elmenekülhetsz bármikor. Még csak szabadságot sem kell kivenned, vagy repülőjegyet foglalnod. Elég, ha vágysz rá, és szánsz rá napi néhány percet. Napközben gyakorold a levegővételt. Akkor is, ha autóban ülsz, vagy telefonhívásod van. Nincs jó, vagy rossz meditáció. Lehet, hogy belealszol, vagy gondolatban máshol jársz. Összpontosíts, és ürítsd ki szép fokozatosan az agyadat. Ha kalandozol, játssz a számokkal: számolj lassan tíztől egyig, vagy száztól visszafelé. Így a tudatos elmédet lefoglaljuk, te pedig tudsz regenerálódni.


A gyakorlás, a személyes figyelem hamar meghozza az eredményt: frissebb, üdébb és nyugodtabb leszel. Energiaszinted megnő, kisugárzásod erősebb lesz.  Mindezt megérdemled.

 

Relaxálj velem.

  1. Tegyél félre mindent, amivel most foglalkozol.
  2. Ülj kényelmes pozícióba, és hunyd le a szemed.
  3. Hallgasd, ahogy lélegzel. Mélyen szívd be a levegőt, és nagyon lassan fújd ki. Telítsd meg a tüdődet, majd ürítsd ki, amennyire csak tudod.
  4. Pihenj 15 percet.
  5. Ha végeztél, sok folyadékra lesz szükséged. A víz tökéletes, de ha teheted, készíts egy forró teát, és amíg iszod, próbáld meg még a nyugalmi állapotodban elfogyasztani.

Címkék: