Profilom 2017. október 20. Péntek - Vendel

Mindent a sóterápiáról


Ezeréves gyógymód, amit most már mindenki kipróbálhat. Már az őseink is tudták és ismerték a só pozitív tulajdonságait, hiszen az értéke vetekedett az aranyéval.



Sajnos napjainkban az allergiás tünetek egyre gyakoribbak, de erre a panaszra is kiválóan alkalmazható a sóterápia. A sószoba rendszeres használatával majdnem minden légzőszervi panasz enyhíthető. Wellness-szállodákban, óvodákban, allergiaközpontokban, sportkórházakban is találhatunk ilyen különleges szobákat, de létezik sószoba, sóbarlang, sókamra, sófal máshol is. Ezzel a terápiával helyreállítható az immunrendszer, és javulnak a légúti panaszok.


A sóterápia lényege, hogy az elporlasztott kristálysóból száraz aeroszol képződik, melyet folyamatosan keringetnek a helyiségben. A hatóanyagok a tüdőnk legapróbb részeihez is eljutnak. Érdemes 50 percet a sószobában tartózkodni, ahol kényelmesen relaxálhatunk, olvashatunk, pihenhetünk. Minél gyakrabban megyünk, annál hamarabb érhetünk el jó eredményeket.


Légzőszerveink ki vannak téve a negatív környezeti hatásoknak, védtelenek a dohányfüsttel, a levegőben lévő kórokozókkal és a légszennyezéssel szemben. Szinte mindannyian küszködtünk már légzési panaszokkal. Ezeknek a betegségeknek a gyógyítására és a tünetek enyhítésére kiváló lehet egy sóbarlang kúra, más néven sóterápia.

 

Milyen megbetegedések kezelésére használható a terápia?

-       Reumatikus fájdalmak enyhítésére.

-       Stressz, depresszió csökkentésére.

-       Asztma, arcüreggyulladás, orrmellék-gyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás.

-       Porártalom ellen.

-       Alvászavar kivédésére.

-       Dohányosoknak.

-       Krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut esetén.

-       Bőrproblémák enyhítésére.

-       Felső légúti gyulladásos betegségek esetén a tünetek enyhítésére.


 

Kiknek nem ajánlott?

Szerencsére nagyon kevesen vannak, akiknek nem ajánlott a terápia. A súlyos akut influenzás, krónikus vesebetegségben, súlyos szívbetegségben, rákos megbetegedésekben szenvedők és a nem teljes tüdővel élők ne vegyék igénybe a kúrát.

A gyógyszerekkel ellentétben ennek a terápiának mellékhatásai nincsenek, ezáltal a kisbabák is használhatják. Érdemes utánajárni, merre találhatunk sóközpontokat. Ezzel az oldallal egy kis segítséget szeretnék nyújtani. http://soterapia.lap.hu/soszoba_sokamra_sobarlang_-_budapesten/25530561


Írta: Czető-Pauer Krisztina
További cikkek a szerzőtől
 Facebook