Profilom 2018. március 19. Hétfő - József, Bánk

Olajterápia, az ősi spa módszer


Számos wellness és spa szolgáltatásról írtunk már. Most egy csodamódszerről olvashattok, amitől még szebbek és üdébbek lehetünk így, az ősz kezdetén. Cikkeinkben egyre gyakrabban használjuk a spa kifejezést, de vajon tudjuk-e, hogy mit jelent?


A Spa egy belga kisváros, amely a termálvizéről volt híres. Egyben mozaikszó: a solus per aqua, ami a vízből nyert szépséget jelenti. Spa kezelésnek mondható az olajterápia is. De vajon mi lehet ez?

 

Sztárwellness rovatunkban, Gubás Gabi a frissen préselt olaj jótékony hatásairól mesélt nekünk. Egyetlen evőkanál napraforgóolajjal megőrizhető az egészségünk, illetve a szépségünk is.

 

Az olajkúrát naponta egyszer kell alkalmazni. Ezt a módszert már Kleopátra is ismerte. Az ősrégi indiai ajurvéda gyógyászat szintén sok ezer éve használja gyógyszerként a napraforgóolajat. Aki reggeli előtt egy evőkanál olajjal gargalizál, megelőzhet vagy meggyógyíthat egy sor betegséget. Olyat is, mint a reuma vagy akár a menstruációs görcs. A szájban ugyanis sajátos módon koncentrálódik a szervezetünket behálózó nyirokedényrendszer. Amennyiben ezt a terápiát alkalmazzuk, mindenképpen éhgyomorra tegyük. 5 perc öblögetés után az olaj, olyan híg lesz, akár a víz. Az olaj teljesen veszélytelen és csodálatos méregtelenítő hatásának köszönhetően egy hét után érezhetjük a pozitív változást.

 

Mire használhatjuk?

-       Laza fogaink megszilárdítására.

-       Gyomordaganat ellen.

-       Trombózis csökkentésére.

-       Májbántalmak enyhítésére.

-       Idegbetegségek ellen.

-       Krónikus álmatlanság ellen.

-       Női problémák enyhítésére.

-       Vesebántalmak enyhítésére.

-       Szívfájdalmak ellen.

Írta: Czető-Pauer Krisztina
További cikkek a szerzőtől
 Facebook