Terápiás vízsugarak

A masszázsmedence regeneráló és közérzetjavító hatásait egyre tudatosabban kezeljük hazánkban is. Fizikai kondíciónk helyreállítását, majd megőrzését segíti, amivel kiegyensúlyozottabbá válhatunk a mindennapokban. De tudjuk-e, melyek azok az egészségügyi problémák, amelyeken segíthetünk a rendszeres használatával?SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT IDÉN IS A SPATREND EXPORA:


A masszázsmedence regeneráló és közérzetjavító hatásait egyre tudatosabban kezeljük hazánkban is. Fizikai kondíciónk helyreállítását, majd megőrzését segíti, amivel kiegyensúlyozottabbá válhatunk a mindennapokban. De tudjuk-e, melyek azok az egészségügyi problémák, amelyeken segíthetünk a rendszeres használatával?

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT IDÉN IS A SPATREND EXPORA:

Szükségünk van stresszre a mindennapokban?

A stresszt kikerülni szinte egyenlő a lehetetlennel, emiatt ne is stresszeljünk! Inkább tanuljuk meg, hogy szabadulhatunk meg tőle. A jakuzzi segít feloldódni, ellazulni, és élvezni az élet örömteli pillanatait. Így búcsút mondhatunk a stresszel összefüggő problémáknak, mint a fejfájás, az idegesség, sőt akár az álmatlanság. Lefekvés előtt töltsünk el néhány percet a vízben, és reggel kipihenten ébredünk majd.

Alaposan átmasszírozza az izmokat

Akár sportolunk, akár nem, az izmokban feszültség jelentkezhet. A jakuzzi masszázsfejei segítenek abban, hogy a görcsös izmok fellazuljanak, így a fájdalom is elmarad. Ha komolyan sportolunk, jutalmazzuk meg izmainkat a masszázsmedencében töltött percekkel.

Szívügyek

A masszázsmedencében töltött idő olyan hatással van a szervezetre, mint az edzés. És bár felpörög a szívverés, ahogy sportolás közben, a vérnyomás nem ugrik az egekbe, sőt, csökkenti azt. A meleg víz serkenti a vérkeringést, így az egész test vérellátása javul.

Ízlik az ízületeknek

Ízületeink iszonyatos megterhelésnek vannak kitéve mindennap. Folyamatosan dolgoznak, hogy megtartsák súlyunkat, eljuttassanak egyik helyről a másikra. A jakuzziban végre pihenhetnek egy kicsit. A víz leveszi a terhet ízületeinkről, így a benne töltött idő alatt vakációzhatnak egy kicsit.

Cukorbetegség és fogyás?

Dr. Philip L. Hooper (colorádói diabetológus) kettes típusú cukorbetegeken próbálta ki a masszázsmedence-terápiát, ami meglepő eredményekkel zárult. Két héten keresztül vizsgálta őket: heti hatszor mártóztak meg a vízben, alkalmanként harminc percet. Megdöbbentő, de a kísérlet alatt csökkent a vérükben az inzulinszint, ami bebizonyította, hogy a masszázsmedence rendszeres használata – a számos előny mellett – még a cukorbetegeknek is egy kiút lehet a küzdelmeikből!

Jó hír ez a cukorbetegeknek, és azoknak is, akik nem sportolhatnak, a terápia ugyanis új alternatívát nyújt a fogyáshoz is. 

ERŐS ANTÓNIA AJÁNLÁSÁVAL:

Címkék:

Előző Cikk

Mese a Jacuzzikról