10 meglepő tény, amit nem tudtál a mellbimbóról

A mellbimbó fontos része testünknek, hiszen amellett, hogy a nőknél az anyaságban igen fontos szerepe van, az örömszerzésben is nagy teret kap. Az alábbiakban tíz olyan tényt gyűjtöttünk össze róla, amelyekről eddig aligha hallottál. 


A mellbimbó fontos része testünknek, hiszen amellett, hogy a nőknél az anyaságban igen fontos szerepe van, az örömszerzésben is nagy teret kap. Az alábbiakban tíz olyan tényt gyűjtöttünk össze róla, amelyekről eddig aligha hallottál. 

- Bár kevesen gondolnák, létezik "bimbóorgazmus", egyes emberek ugyanis képesek kizárólag a mellbimbók izgatása révén eljutni a csúcsra. 

- Bár a legtöbben úgy tudják, nem a mellbimbó a mell legérzékenyebb része, hanem a mell alsó és oldalsó része. 

- A mellbimbók már jóval előbb kialakulnak az anyaméhben, mint az elsődleges nemi szervek. 

- A mellbimbóudvaron található kis pöttyöket Montgomery mirigyeknek hívják és William Montgomery-ről nevezték el, aki először írt róluk 1837-ben egy tudományos folyóiratban. A mirigyeknek igazán érdemi funkciójuk nincs, bár némi váladékot termelnek, jelenlétük pedig teljesen normális. Néhányan úgy vélik, a kisbabáknak segítenek a mellbimbó megtalálásában, ám ez nem bizonyított. 

- A mellbimbó változása mellrák jele lehet. A bimbók varasodása, megkeményedése, elszíneződése, esetleg befelé fordulása egyaránt kóros elváltozást jelezhet, csakúgy, mint a csomók megjelenése. 

- A nők mellbimbójából akkor is szivárog váladék, ha nem terhesek vagy szoptatnak. Ez teljesen normális reakció akkor, ha a bimbókat erősen megszorítják, de egészségügyi probléma jele is lehet. Ha például ébredés után foltot találunk a pizsamánkon a mellbimbónál, érdemes orvoshoz fordulni, kiváltképp, ha véres és csak az egyik bimbónál jelentkezik. 

- Ugyan a mellnagyobbítás korunk egyik legelterjedtebb plasztikai beavatkozása, sok jót nem tesz a mellel, hiszen például a mellbimbók is veszíthetnek miatta érzékenységükből. Minél nagyobb az implantátum, annál inkább csökken a mellbimbók érzékenysége. Mindez érvényes a mellkisebbítésre is. 

- Aki piercinget rakat mellbimbójába, érdemes tudnia, hogy bár a szalonokban a felvilágosításkor egy-két hetet említenek gyógyulási idő gyanánt, ez valóban akár fél évnél is tovább eltarthat. A nőknél, mivel mellbimbójuknak több és fontosabb funkciója van, mint a férfiaknál, ez a folyamato alapvetően hosszabb. 

- Számos ember rendelkezik harmadik mellbimbóval, amely az anyaméhben nem fejlődik ki rendesen, így kívülről ugyan látszik, tejcsatornája például nincs. Sokan összekeverik egy nagyobb anyajegyel vagy szemölccsel is. 

- Az eddigi legfurcsább mellbimbóval kapcsolatos orvosi megfigyelések közül kettő is igen hihetetlen, hiszen 2012-ben egy férfin hét mellbimbót számoltak meg, míg két évvel korábban egy úr talpán találtak mellbimbót. 

Címkék: