18+ tartalom!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.

Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat és a tartalom az ön számára elérhető lesz. Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra; ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Nem múltam el 18 éves
Profilom 2018. január 20. Szombat - Fábián, Sebestyén

4 ok, amiért a nők nem kívánják a szexet


Minden nő életében akadnak olyan periódusok, amikor csökken a nemi aktivitásuk. Ez nem csak párkapcsolati tényezőkre vezethető vissza, a libidó hanyatlásának az életmódhoz köthető okai is vannak, ugyanis több olyan tényező is csökkentheti a kedvet, amiről nem is gondolnád. 

Hormonszint

Ez az egyik leggyakrabban fellépő és legkevésbé meglepő ok. A menstruáció előtt és alatt az ösztrogén szintje például jelentősen csökken, ami miatt a libidó is csökkenhet. Ezen kívül terhesség, menopauza és szoptatás idején is tapasztalható a hormonszint mérséklődése, ilyenkor pedig a nők sokkal kevésbé gondolnak a szexre. 

Dohányzás, alkohol, drog

Az csupán egy tévhit, hogy egy spicces nőt sokkal könnyebb ágyba vinni, ugyanis ez maximum egyéni viselkedésformára vezethető vissza. A valóságban a rendszeres, vagy esetenkénti túlzott alkoholfogyasztás mérsékli a nők libidóját. Szintén igaz ez a dohányzásra, ami a vérkeringést lassítja, aminek pedig kiemelt szerepe van abban, hogy egy nő eljusson a kívánt állapotba az ágyban. A helytelen táplálkozás, egészségtelen ételek fogyasztása és a droghasználat egyaránt negatívan hat a gyengébbik nem libidójára. 

Egészségi állapot

Bizonyos betegségek is csökkenthetik a nők nemi vágyát. Ilyenek a cukorbetegség, a vérszegénység, az érszűkület, a magas vérnyomás vagy a szívbetegségek. Ezenkívül néhány gyógyszer is negatívan hathat libidójukra, például az antidepresszánsok, de több orvosi kutatás is bizonyította már, hogy léteznek olyan fogamzásgátló tabletták, amelyek nem csak a terhességtől óvnak meg, de szedésük csökkenti a nemi vágyat. 

Stressz, depresszió

Ha egy nő túlhajszolja magát, legkevésbé sem a szex lesz az első, amire hazaérve gondol. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem szereti a párját, de a stressz, a túlzottan sok munka és a derpesszió mind a nemi élet rovására mehetnek. Ha viszont a párkapcsolaton belül sincs minden rendben, a nő bántva érzi magát vagy nem megfelelően bánnak vele, szintén kevésbé fogja kívánni a partnerét. 

Írta: Faragó Zoltán
További cikkek a szerzőtől
 Facebook