5 érv amellett, hogy mosolyogni érdemes

Tudományos kutatások támasztják alá, hogy nem csak jobb kedved lesz egy bájos mosolytól, de az emberek is pozitívabban állnak hozzád, sőt, jót tesz az egészségednek is.


Tudományos kutatások támasztják alá, hogy nem csak jobb kedved lesz egy bájos mosolytól, de az emberek is pozitívabban állnak hozzád, sőt, jót tesz az egészségednek is.

A mosolyt a génjeinkben hordjuk

Minden ember képes a mosolyra, ráadásul mindenki pontosan ugyanúgy mosolyog, ha a világ bármelyik pontján is született. Sőt, még csak meg sem kell születni hozzá. Ez nem egy tanult viselkedési forma, mert a babák már a mamák hasában is mosolyognak, az újszülöttek mosolyognak alvás közben, de még a vak babák is, akik nem láthatják, ha anya vagy apa rájuk mosolyog, még az ő szájuk is felfelé görbül szüleik hangjának hallatán.

A mosoly sosem hazudik

Annyira ősi mozdulat a mosoly, hogy azonnal képes kiszúrni, ha valaki csak megjátssza a fogvillantást. Azt is képes vagy megállapítani, hogy az őszinte mosoly milyen egyéb tartalmat hordoz magában. A flörtölős, szerelmes mosoly félénk és félre fordított fejjel jár együtt. Ha lenyűgöznek, hátraveted a fejed mosoly közben. Ha például egy vicc poénja nem csak nevetséges, de meg is lepődsz, akkor mosoly közben felhúzod a szemöldököd, míg egy illetlen poén hallatán, bármennyire is vicces, lányos zavarodban lesütöd a szemed.

A mosoly boldogít

Egyetlen röpke mosoly olyan mértékben képes stimulálni az agyat, mint 1000 szem csoki. A mosoly nem csak a kedélyednek, az alakodnak is jót tesz.

Másokat is jobb kedvre derítesz

Ahogy a nevetés, úgy a mosoly is ragályos. Tanulmányok bizonyítják, hogy ha emberek mosolygós embereket ábrázoló képeket nézegetnek, sokkal jobban érzik magukat, mintha pókerarccal bámuló igazolványképek között lapozgatnak. Emellett önkéntelenül utánozzuk egymást, elsősorban azért, hogy jobban megértsük a másikat. Tehát, ha valaki mosolyog melletted, csatlakozni fogsz hozzá. Épp ezért netes adatlapjaidhoz, életrajzodhoz, igazolványaidhoz mosolygós képet csatolj, hogy jobb benyomást kelts másokban.

A hosszú élet titka

Elég nehéz tudományosan bizonyítani, de az biztos, hogy az optimista beállítottságú emberek egészségi állapota sokkal jobb. Értelemszerűen ők sokkal többet is mosolyognak, mint pesszimista társaik, melynek talán szintén szerepe van az egészség tekintetében, ha nem is testben, de lélekben mindenképp.

Címkék: