A Microsoft szerint a nők buták?

Csúnya bakit ejtett a Microsoft. Kicsit butácskának állította be a nőket abban a levélben, amit igazából poénnak szántak.


Csúnya bakit ejtett a Microsoft. Kicsit butácskának állította be a nőket abban a levélben, amit igazából poénnak szántak.


Az Xbox One megjelenése nagy siker volt, a Microsoft mégis rúgott egyet a nőkbe egy viccesnek szánt népszerűsítő levéllel. A lényeg, hogy kiadtak egy nyomtatványt, melyet azoknak a srácoknak, férfiaknak szántak, akik meg szeretnék győzni barátnőjüket arról, hogy az Xbox jó.

 

"Szia drágám. Nem biztos, hogy hallottad, de megjelent az új Xbox. Tudod, a konzol, amin játszhatunk például a Dead Rising 3-mal. Tudom, tudom, hogy nem szereted nézni, ahogy zombikat ölök, de hidd el, mindkettőnknek jó lesz (...) Utóirat: mondtam már, hogy milyen gyönyörű vagy?" - olvasható a levélben, melyet több Twitter-felhasználó is szexistának vélt.

 

Mashable megkereste a Microsoftot, ahonnan a következő választ kapták: "A levél teljes mértékben személyre szabható, nem állt módunkban senkit megsérteni. Megváltoztatjuk az alapot és elnézést kérünk a kellemetlenségekért". A cég azóta valóban átírta a szöveget, ami nem sokkal lett finomabb.

 

A történet azért érthetetlen, mert a Microsoft-nak egyébként egyáltalán nem lenne szüksége ilyesmi reklámra. Az Xbox népszerűsége ezen akciók nélkül is az egekben van, az első nap több, mint egymilliót adtak el belőle.

Ráadásul korábban egy olyan reklámvideót is kiadtak, melyben pont azt mutatják be, hogy manapság nem csak a pasik érdeklődnek a zombiölés művészete iránt.

Eredeti cikk: VIDGET

 

Címkék: