A TOP 3 alapvető illóolaj

A levendula megnyugtat, az eukaliptusz élénkít, a rózsa élvezetessé teszi a pihenést. Ezen három olaj megkönnyíti a mindennapjaidat.


A levendula megnyugtat, az eukaliptusz élénkít, a rózsa élvezetessé teszi a pihenést. Ezen három olaj megkönnyíti a mindennapjaidat.

A sokoldalú levendula

A levendulaolajat nagyszüleink molyriasztóként is használták, emellett mámorító illatot adott a ruháknak, ám testünk kezelésére sokkal hatékonyabb. Mivel gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért remekül alkalmazható izomfájdalomra, de a fájós deréknak is használ. A fertőzések ellen is véd, antibakteriális hatású, ezért pattanásokra, kisebb sérülések kezelésére is kiváló gyógymód, sőt, a nap égette bőrt is érdemes vele bekenni. Mivel a szúnyogok ki nem állhatják az illatát, ezért rovarriasztónak is alkalmazható.

Lélegzetvételnyi eukaliptusz

Az eukaliptuszolaj élénkítő, serkentő hatású, mivel javítja a vérkeringést, illata pedig frissé teszi a levegőt. Ám a legfontosabb tulajdonsága, hogy minden formájában fertőtlenít. Légúti megbetegedések esetén inhalálásra lehet használni, de a fogászatban szájöblögetésre is alkalmazzák. A levendulához hasonlóan fájdalomcsillanóként és gyulladáscsökkentőként is ismert a népi gyógyászatban.

Pihentető rózsa

A rózsaolaj legkedveltebb tulajdonsága, hogy nyugtatja az idegeket. Pár csepp a párologtatóba és a lakás máris a török pasa virágoskertjévé változik. Pihentető ereje még a depressziót is enyhíti. Mivel hatással van a hormonháztartásra, ezért menstruációs panaszok kezelésére is használható.

Címkék: