Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Élve temetnek a spa hotelben


Van egy hely Japánban, ahol nemcsak, hogy élve temetik el az embereket, de a szóban forgó utazók kifejezetten ezért utaznak az öböl partján fekvő városkába. Isten hozta Beppuban!

A forrásvízben gazdag Beppu városában nyolc különböző meleg vizű forrás található, amelyet rengeteg fogadó és Spa létesítmény hasznosít vendégei számára. Ezek közül az egyik leghíresebb a több mint 140 éves múltra visszatekintő Takegawara, ami a hagyományos fürdőélményeken kívül homokfürdőt is kínál.

A múlt hangulatát idéző épület és a környező partszakasz ad helyet a szokatlan szeánsznak, az élve temetésnek is. A meleg vulkanikus homok fekete színével elsőre nem tűnik kifejezetten csábítónak, pedig emberek ezrei zarándokolnak ebbe a hatalmas homokozóba.

Az emberek teljes testet fedő ruhában helyezkednek el személyre szabott mélyedésükbe, ahol aztán betemetik őket a kellemesen meleg homokkal. A 15 perces pihenés során csak a fej marad szabadon, minden más szigorúan a föld alá kerül, így klausztrofóbiásoknak nem ajánlott ez a mozdulatlanság.

A lumbágóra, ízületi panaszokra és a menopauzás tünetekre is ajánlott kezelést csak rövid ideig és meglehetősen ritkán szabad igénybe venni. Kéthetente egy szeánsz javasolt, így ha valaki épp Japánban jár, bátran próbálja ki a homokfürdőt, de maradni nem érdemes, van, amit nem kell túlzásba vinni.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook