Így hűtheted a kutyádat a nyári kánikulában!

Hűtő mellénnyel, nyakörvvel, sőt, napkrémmel is óvhatod ebedet a hőség és a tűző nap ellen, de az alapszükségleteiről se feledkezz meg.


Hűtő mellénnyel, nyakörvvel, sőt, napkrémmel is óvhatod ebedet a hőség és a tűző nap ellen, de az alapszükségleteiről se feledkezz meg.

A kutya nem csak az ember legjobb barátja, de épp úgy kaphat napszúrást, hőgutát, mint a gazdája, sőt, a bőre is megéghet a tűző napon. Ezek ellen először is alapfeltételek megteremtésével tehetsz. Azaz mindig legyen a kutya előtt friss, hideg víz. Ha sokat vagy az otthontól távol, akár szerelj mozgásérzékelőt a kerti csapra, így kedvenced táljába mindig fröccsen némi friss víz, amikor megközelíti a tálját. A kutyák lihegéssel hűtik maguk, így ha megteheted, olykor engedd be a légkondicionált lakásba, vagy a hűvös garázsba, hogy nyelvét lóbálva lehűthesse a szervezetét. A kertben pedig gondoskodj róla, hogy mindig találjon magának árnyékot, sőt, azt is engedd meg, hogy akár kis gödröt is áshasson magának, amibe belefekhet.

Hűtő berendezések

Ha sétához, vagy játékhoz szeretnél kicsit komolyabb védelmet, akkor számos kutyás hűtő alkalmatosság közül választhatsz az eb szokásaitól függően. Ha elviseli a mellényt, akkor olyan hámot vehetsz neki, melynek belsejében gél van, így ha hűtőbe teszed, sokáig megőrzi a hideget. Ha nem bírja a ruhákat, gél alapú nyakörvet is vásárolhatsz neki. Főleg idősebb kutyáknak ajánlott a hasonló elven működő hűtő ágy. A kutyák imádnak a hideg betonon, vagy kövön heverészni a puha, ám meleg ágyuk helyett. Ám ez egy öreg, fájós csontú ebnek káros, míg a kényelmes, hűtő ágy puha és hideg egyben. Ha kutyád szereti a vizet, akkor egy pancsolót is kirakhatsz neki. A kutyák bőrének is káros a sok napsütés, főleg azokon a testrészeken, ahol kevés a szőr. Orr, fül, pocak – ezek mind veszélyeztetett területek. Szokványos napkrémet nem használhatsz a kutyádon, de már létezik kifejezetten ebeknek kifejlesztett napkrém, csak arra figyelj, hogy ne nyalja le, mielőtt felszívódik.


Címkék: