Profilom 2018. január 16. Kedd - Gusztáv

Íme a négy legenergiadúsabb gombafajta


A gomba amellett, hogy főzve, sütve, grillezve is nagyon finom, rendkívül egészséges étel is. Az alábbiakban négy olyan gombafajtát gyűjtöttünk össze, amely a legtöbb energiát tartalmazza. 

Portobello

Nagyon finom és sokoldalúan elkészíthető gombafajta. Érdemes belőle szószt főzni vagy zöldségmártáshoz felhasználni. Két nagyobb fej, darabokra vágott Portobellót főzz meg, adj hozzá apróra vágott póréhagymát, három gerezd fokhagymát és egy kis marhahúst. Húslevesl alaplével habard be. Isteni finom gombás étel. 

Kucsmagomba

Rendkívül ízletes gombafajta, de igen borsos árú is, így inkább különleges alkalmakra tartogasd. Tökéletes spagettit készíthetsz vele fokhagymával és spenóttal, a tetejét pedig szórd meg parmezán sajttal. 

Téli fülőke

Az Enoki néven is ismert gomba hazánkban is terem akác-, nyár- és diófákon. Amellett, hogy rendkívül energiadús ételeket készíthetsz belőle, még az egészséged megőrzésében is segít. Japán tudósok ugyanis kísérleteik során bebizonyították, hogy csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulását. Szedés után pár órával a tönkje elfonnyad, így csak a kalapja fogyasztható, akár nyersen, salátába keverve is. 

Ördögszekér laskagomba

Ez a különleges gomba az ördögszekér, másnéven mezei iringó gyöktörzsén él, ám manapság már termesztik is. Édeskés ízű, vajon pirítva, sóval és borssal fűszerezve a legfinomabb. 

Írta: Faragó Zoltán
További cikkek a szerzőtől
 Facebook