Női piszoárok felállítását tervezik Párizsban

Vajon működőképes ötlet a férfi piszoárok mintájára, kültéri női mellékhelyiségeket felállítani? Párizsban tesztelhetik a rendszert.


Vajon működőképes ötlet a férfi piszoárok mintájára, kültéri női mellékhelyiségeket felállítani? Párizsban tesztelhetik a rendszert.

Ezeket a könnyen felállítható kültéri mellékhelyiséget egy dán cég, a PeeBetter fejlesztette ki. Az volt a céljuk vele, hogy a városok területén olyan személyes tereket alakítsanak ki, melyekben a nők egyszerűen könnyíthetnek magukon anélkül, hogy éttermekbe, kávézókba kellene bekérezkedniük csak azért, hogy használhassák a mosdót. A szerkezetet egyszerre négy személy tudja használni és kialakításának hála, akárcsak a férfiak esetében, a könnyítés magukon anélkül oldható meg, hogy bármely testrész érintkezne a piszoárral.

12 ilyen mellékhelyiség felállítását javasolta a párizsi városvezetésnek egy helyi lakos, aki komoly gondnak tartja a kisdolog elvégzését a város közepén, pedig a jó idő kezdetével az utcák megtelnek emberekkel, turistákkal, és mindenki igyekszik a parkokban, vagy a folyóparton tölteni a szabadidejét.

A városvezetés jelenleg tárgyalja a javaslatot. Az egyik párizsi női érdekszervezet is támogatja az ötletet, ők arra hívják fel a figyelmet, hogy az ilyen piszoárok felállítása a hétvégéken is segítene a szórakozni vágyóknak, akik éjszaka sokat mozognak a partihelyek között.

Címkék: