Sex on the beach – megéri a büntetést?

Külföldi nyaralás közben minden megengedett. Nem ismer senki, valószínűleg évekig nem is fogsz oda visszatérni, hát belefér egy kis közszeméremsértés is a szerelem hevében. Azért előtte nézz utána a helyi törvényeknek, nehogy börtön legyen a vége.


Külföldi nyaralás közben minden megengedett. Nem ismer senki, valószínűleg évekig nem is fogsz oda visszatérni, hát belefér egy kis közszeméremsértés is a szerelem hevében. Azért előtte nézz utána a helyi törvényeknek, nehogy börtön legyen a vége.

Éjjel kettesben andalogtok a puha, homokos tengerparton, körülöttetek épp garnélarákok járják násztáncukat, mintha csak arról énekelnének közben „a lány csókra vár” – hát csoda, hogy elcsábultok egy kis ruhafeszegetésre? Aztán egyik érintés jön a másik után és már hanyatt fekve nézitek a csillagokat, vagy szemérmetlenül vetitek magatokat a habok közé. Amíg nem kapnak rajta benneteket, addig nincs is ezzel semmi baj. A „Kék lagúna” óta mindenki álmodozik arról, milyen lehet a szex a tengerparton, és ha ti is beteljesítitek ezt az izgalmas fantáziát, olyan ritka élménnyel gazdagodtok, melyre szívesen emlékeztek majd vissza – bár csak akkor vágjatok bele, ha megbíztok a párotokban.

Mindenhol tilos

Ám, ha nem az érzelmi, hanem a törvényi hátterét nézzük, akkor kifejezetten nem ajánljuk a tengerparti kalandozást a különböző dombok, dűnék és más formás testrészek között. A nyilvános szex a világon mindenhol legjobb esetben is közszeméremsértésnek számít, ami törvényben szabályozott büntetést von maga után – akár az éj leple alatt a tengerbe bújva, akár a parton szeretkeztek. Országtól függően más-más megtorlásra számíthatsz, ha a halőr is belefolyik az édes kettesbe, és értesíti a rendőrséget. Európában a svédek a leglazábbak, ők csak mintegy 50 euróval büntetik a bujálkodókat. Spanyolországban is megúszhatod pénzbüntetéssel, bár akár 75 000 euróval is hozzá kell járulnod a spanyol gazdaság hatékony működéséhez. Ám a legtöbb európai ország a pénzbüntetés mellett rács mögé is zárhat. Az horvátok egy hónapos börtönbüntetéssel fenyegetnek, a török börtönök vendégszeretetét két hónapig élvezheted nyilvános szex után. Az olaszok és a görögök akár két évre is hűvösre tesznek, ha túlzásba viszed az erotikát, és még egyéb súlyosbító körülményeket is nyakadba varnak. Dániában és Egyiptomban akár 3-4 évre is nyúlhat a nyaralás, de a legszigorúbbak román szomszédjaink, akik 7 évet is kiszabhatnak a nyilvánosan szexelőkre.

A szerelem szigete

Európában mindössze egyetlen park van, ahol, ha nem is legálisan, de lehet nyilvánosan szexelni. Amszterdam Vondelpark nevű csodás parkjában éjszaka büntetlenül élvezhetitek egymás közelségét. Nem egészen törvényes, de a rendőrök szemet hunynak felette. Ez a város részéről inkább kényszerintézkedés volt, mintsem engedékeny hozzáállás. Így legalább az éjszakai órákra szoríthatták a saját lakás híján ide látogató helyi fiatalok, vagy épp a túl felszabadult turisták közszeméremsértő tevékenységét.

Címkék: