Sokat eszel, mégis éhezik a tested? Ezért...

A szervezet megfelelő működéséhez szükséges kalóriamennyiséget könnyű kiszámítani a magasságod, a korod, a nemed és testsúlyod ismeretében. Az ideális érték betartásának fontosságáról rengeteget lehet olvasni, de arról már sokkal kevesebbet hallani, hogy milyen veszélyekkel jár, ha nem jó ételekkel fedezed a bevitt kalóriát. A testednek nemcsak a megfelelő kalóriamennyiségre van szüksége, hanem vitaminokra, és ásványi anyagokra is. Az odafigyelést mellőző, rohanó tempó, az evés elhanyagolása vagy az egyoldalú táplálkozás olyan veszélyeket rejt magában, amik elsőre fel sem tűnnek. Sokszor másodszorra sem, ami komoly hiánybetegségekhez vezethet vagy ahhoz, hogy a szervezeted akkor is éhezik, amikor látszólag ennek nincs külső jele. Ezt hívjuk minőségi éhezésnek, ami különösen azért veszélyes, mert nem jár vészes soványsággal, látható alultápláltsággal, a jelek csak belülről észlelhetőek. Eleinte. Az éhezés sejt szinten történik, és ehhez elég, ha valaki csak egy vitamint von meg magától következetesen, és persze legtöbbször tudat alatt.Ellenszere a változatos és tudatos étkezés, ami nem kizárólag az édesanyák vesszőparipája, valóban van létjogosultsága, ha nem akarod kizsákmányolni a szervezeted. A minőségi éhezés különösen a gyerekekre nézve veszélyes, akik legszívesebben folyton a kedvenceiket fogyasztanák, vagy válogatósság miatt egy-egy ételcsoportot maximálisan elutasítanak. Ebben az esetben a szülőknek kell figyelniük arra, hogy a gyerek más forrásból fedezze a számára szükséges anyagokat, végső esetben vitaminok, táplálék kiegészítők szedése ajánlott. Persze a legegyszerűbb gyógymód, ha minőségi alapanyagból készült ételeket, változatos fogásokat és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, hogy a megfelelő mennyiség mellett az elfogyasztott élelmiszer hasznos anyag tartalma is elégséges legyen.


A szervezet megfelelő működéséhez szükséges kalóriamennyiséget könnyű kiszámítani a magasságod, a korod, a nemed és testsúlyod ismeretében. Az ideális érték betartásának fontosságáról rengeteget lehet olvasni, de arról már sokkal kevesebbet hallani, hogy milyen veszélyekkel jár, ha nem jó ételekkel fedezed a bevitt kalóriát.

A testednek nemcsak a megfelelő kalóriamennyiségre van szüksége, hanem vitaminokra, és ásványi anyagokra is. Az odafigyelést mellőző, rohanó tempó, az evés elhanyagolása vagy az egyoldalú táplálkozás olyan veszélyeket rejt magában, amik elsőre fel sem tűnnek. Sokszor másodszorra sem, ami komoly hiánybetegségekhez vezethet vagy ahhoz, hogy a szervezeted akkor is éhezik, amikor látszólag ennek nincs külső jele.

Ezt hívjuk minőségi éhezésnek, ami különösen azért veszélyes, mert nem jár vészes soványsággal, látható alultápláltsággal, a jelek csak belülről észlelhetőek. Eleinte. Az éhezés sejt szinten történik, és ehhez elég, ha valaki csak egy vitamint von meg magától következetesen, és persze legtöbbször tudat alatt.

Ellenszere a változatos és tudatos étkezés, ami nem kizárólag az édesanyák vesszőparipája, valóban van létjogosultsága, ha nem akarod kizsákmányolni a szervezeted. A minőségi éhezés különösen a gyerekekre nézve veszélyes, akik legszívesebben folyton a kedvenceiket fogyasztanák, vagy válogatósság miatt egy-egy ételcsoportot maximálisan elutasítanak. Ebben az esetben a szülőknek kell figyelniük arra, hogy a gyerek más forrásból fedezze a számára szükséges anyagokat, végső esetben vitaminok, táplálék kiegészítők szedése ajánlott.

Persze a legegyszerűbb gyógymód, ha minőségi alapanyagból készült ételeket, változatos fogásokat és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, hogy a megfelelő mennyiség mellett az elfogyasztott élelmiszer hasznos anyag tartalma is elégséges legyen.

Címkék: