Te elmennél fallosznézőbe?

Áprilisban az egész világ a termékenységet, a tavaszt, a megújulást ünnepli. Vannak országok, ahol ezt a boldog időszakot egészen meghökkentő módon köszöntik.


Áprilisban az egész világ a termékenységet, a tavaszt, a megújulást ünnepli. Vannak országok, ahol ezt a boldog időszakot egészen meghökkentő módon köszöntik.

Falloszfesztivál Japánban

A Kanamari Matsuri szó szerint „A Vasfallosz fesztiválja”. Április 6-án Kawasaki népe kivonul az utcára, hogy a termékenységet, kapcsolatokat, biztonságos szexet ünnepelje. A fesztivál gyökerei a 17. századig nyúlnak vissza, amikor a legenda szerint prostituáltak imádkoztak védelemért a város szentélyénél. Ma már csak egy pénisz alakú oltárt visznek a szentélyhez, majd ezt követi a parádé, amikor férfiak és nők kimonóba öltöznek, fafalloszokat hurcolnak magukkal. Egyébként ezen a napon a kalapoktól kezdve az édességekig minden pénisz alakú.

A világ legnagyobb vizicsatája Thaiföldön

A Songkran vízifesztivál a holdújévet jelöli a thai kultúrában, 2014-ben április 13-tól 15-ig tart majd. Ekkor a Buddháról készült képeket és szobrokat fürdetik, a gyerekek pedig megmossák az idősebbek kezét tiszteletük jeléül. Az utcákon pedig elszabadul a pokol – vizipisztolyokkal, ágyúkkal, vizes lufikkal és palackokkal felszerelve ünneplik a tavaszt. Ez a szokás – amellett, hogy nagyon szórakoztató – hasznos is, hiszen Thaiföldön április vége a legmelegebb időszak.

A boszorkányok éjszakája

A Walpurgis-éjt Európában több helyen megünneplik, de a fesztivál máig Németországban a legnépszerűbb, ahol Walpurgisnachtnak nevezik. A német folklórban a boszorkányok április 30-án köszöntik a tavaszt tánccal és örömtűzzel a Brocken-hegyen. Hasonlóan a Halloweenhez az emberek ekkor is beöltöznek, lehetőleg minél ijesztőbb, természetfelettibb lénynek.

Címkék: