Otthoni wellness tér kialakítása az egészségmegőrzés és a minőségi kikapcsolódás jegyében – SpaTrend Tervezői Nap 2018

A 2018. december 4-én, az ürömi bemutatótermünkben megrendezett szakmai találkozón belsőépítészek és lakberendezők családias légkörben, egész napos program keretén belül bővíthették ismereteiket. A SpaTrend szakemberei az egészségmegőrzés, a rekreáció és a minőségi kikapcsolódás jegyében mutatták be az élhető, ugyanakkor esztétikailag is kivételesen szép kül- és beltéri wellness terek tervezésének és kialakításának lehetőségeit.
 


Vezse Roland, a SpaTrend tulajdonosa és ügyvezetője az otthoni hidromasszázs jótékony hatásairól szóló előadásában a víz és a hidromasszázs izmokra, ízületekre gyakorolt jótékony hatását hangsúlyozta. A regenerálódásra lehetőséget nyújtó amerikai HotSpring és Softub masszázsmedencék típusairól, a megfelelő modell szempontjainak kiválasztásáról, a térben való kialakítás és elhelyezés lehetőségein át a betervezés sarkalatos pontjainak említéséig igyekezett minden fontos támpontot ismertetni.

A burkolatra, a vezetékezésre, a szellőzésre és a fűtésre, valamint a bel- és kültéri kialakításra, a telepítés előkészületei során a speciális igények forgalmazóval való egyeztetésre is kitért. Megemlítette a méret, a súly figyelembevételének fontosságát, különösen, ha erkélyre vagy emeletre kerülne a jakuzzi.Roland a bemutatóteremben kipróbálható, legújabb termékek közül kiemelte az Endless Pools-t, a végtelen úszás élményét adó forradalmi technológiájú medencét, mely az otthoni sportolásra és a minőségi relaxációra biztosít színteret. Az aktív pihenés új dimenziójának berendezését megálmodó szakemberek alapelve; „Mozgás után még jobban esik a pihenés”. A kifinomult ellenáramoltatással kialakított rendszerű medence remek lehetőséget kínál az otthoni úszás élményétől a rekreációs, terápiás foglalkozásokon át a Triatlon tréningekig. A víz alatti futópaddal felszerelt medence a láb- és törzsizmokon kívül a vázizomzatot is fejleszti és az ízületeket a szokásos terheléstől is megkíméli az edzések során.

Az Aura Hidromasszázs Stúdió tulajdonosa, Csillag Tamás a gyógyító hőség- szaunázás otthon előadásában a szaunázás egyre népszerűbbé válásáról, e tevékenység számos jótékony élettani hatásáról, erőnlétünk és fittségünk javításának lehetőségeiről beszélt. A hagyományos finnszaunák, a szív- és érrendszert kímélő infraszaunák és a kettőt ötvöző kombi szaunák helyes használatáról, valamint a kül- és beltérben egyaránt kiépíthető modellek, kályha típusok és kiegészítők széles választékáról ejtett szót.Bor Iván a Sicis The Art Mosaic Factory képviselője az üveg, és ami mögötte van – mozaik design címmel tartott előadása a Sicis mozaikgyártás kezdeteitől a Vetrite laminált üveglapok 2017-es megjelenésén át a legújabb fejlesztésekig ölelte fel a tervezőknek a legfontosabb ismereteket. A családi vállalkozású Sicis továbbfejlesztette az arany mozaiknál alkalmazott technológiát, melynek során két üveglapka közé leheletfinom aranyfüstöt lamináltak. A burkolatok piacán megjelenő vékonyított, nagyméretű lapok hatására a gyár kikísérletezte a 120x280 cm-es üvegtáblák közé laminált speciális, strukturált fóliát, új kollekció született. A a természetes féldrágaköveket megjelenítő Vetrite Gem Sicis burkolat 13 féldrágakő típusa látványos monumentális üvegpanelek felületein jelennek meg, három felülettel. A 6 mm vastag laminált üveg fúrható és lyukasztható, a szerelvényezés sem okoz gondot a különböző felületeken. Egyenesen és ívesen vágható, élei csiszolhatók, fazettázhatók és átvilágítható. A Vetrite sokoldalú felhasználása a teljesség igénye nélkül: csúszásmentes padlóburkolat, falburkolat, bútorok, ajtók, mennyezet, recepciós pult, konyhapult, gardrób.

Párába burkolózva – gőzkabinok otthonunkban: Csillag Tamás, az Aura Hidromasszázs Stúdió tulajdonosának előadásában a gőzfürdő pozitívumainak bemutatása során a török fürdők hangulatát idéző, a mindennapi stresszt megszüntethető funkcióra hívta fel a figyelmet. Az izomlazításhoz, a test regenerálódásához, bőrünk megtisztulásához, a belső szervek megfelelő vérellátásához jelentő megoldás hozzásegíti a szervezetet a méregtelenítéshez, a bőr ismét bársonyossá válhat, a narancsbőr eltűnhet. A náthás vagy allergiás időszakban áldásként bevethető gőzgenerátorral felszerelt otthoni egységek percek alatt gőzbe burkolják a kabint, hogy kitisztulhasson a tüdő és a bőr. E kabinok helytakarékosak, nem kell a zuhanykabinnál nagyobb mérettel számolni, míg az épített gőzkabin különösen figyelmes előkészületet igényel. Tamás a wellness egységek típusait, az épített gőzkabinok technológiai kialakításának, burkolásának lehetőségeit vonultatta fel. Példaként, többek között, a bemutatótermi Sicis mozaikkal burkolt gőzkabint mutatta be.Végül a bioklimatikus pergolákról Sasvári László a Renson csoport magyarországi képviselője tartott előadást. A lenyűgöző technológiájú, egyedi kialakítású Renson árnyékolók speciális, extrudált alumínium lamellái távirányítással forgathatók, biztosítva a kívánt szellőzést, és árnyékolást. Védelmet nyújtanak a napsugarak, az eső és a szél ellen, hogy minden pillanatot komfortosan, a legnagyobb kényelemben élvezhessünk. Az egyedi vízelvezető rendszernek köszönhetően nincs többé beázás, a zárt állásban a lamellák teljesen vízzáróak, az esővíz az oszlopokon keresztül jut a csatornába.
László ismertette az időtálló, filigrán és sorolható Camargue® kivitelt, melynek titka a szerkezetbe integrált függőleges mozgású Fixscreen® textilárnyékolók beépítésében rejlik.

Az innovációs teraszmodul vízszintesen elforgatható alumínium tetőlamelláival és oldalárnyékolói segítségével igényünk szerint szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét. A profilok esztétikus összeillesztése, az elektromos kábelek praktikus, szabad szem elől való elrejtése, valamint az oszlopok padlón való rögzítése igényes megoldású.

A kompakt rendszer magába foglalja az alumíniumvázba tökéletesen elrejthető oldalárnyékoló síneket, az elektromos hálózatot, illetve az egyedi kiegészítő elemeket (LED világítás, hangszórók, fűtőtest). Míg az Algarve® rendszerek mindenféle építészeti stílushoz alkalmazkodnak, nagy színválasztékúak az elegáns és könnyed tervezésnek köszönhetően, addig az Algarve Roof önálló, lamellás tetőszerkezete akár egy meglévő tetőmélyedésbe, egy már készen lévő, álló szerkezetre is rögzíthető. A TOSCANE® begyűjthető vászontetős árnyékoló, integrált oldalelemekkel különösen nagy felületek (13 m x 6,5 m) lefedésére alkalmas, akár egyetlen szövetből kialakításra kerülhet, megosztás nélkül. Ez a teraszárnyékoló pergolaszerűen az alumíniumgerendákra hajtogatott, eltolható vászontetővel rendelkezik. A szerkezetekhez választhatunk különböző oldalelemeket; szélálló Fixscreen® textilárnyékolót, Loggia tolópanelt vagy igényes üvegfal panelt.

Az elhangzott előadások után lehetőség nyílt a bemutatott termékek, technológiák és kivitelezési megoldások megtekintésére, a felmerülő kérdések megbeszélésére. A napot tombola zárta, melyen 2-2 fő részére Parador, Sicis és Renson gyárlátogatást sorsoltunk ki.

Rendezze be saját wellness terét, találja meg az otthonához leginkább illő kiegészítőket Ön is! Az előadásokban hallható hidromasszázs kádak, az Endless Pools, a finn- és infraszauna, a Sicis mozaikkal burkolt gőzkabin, illetve a kültérben felállított Renson bioklimatikus pergola megtekinthető és kipróbálható a bemutatótermünkben.

Címkék: