„A wellness az életünk része”

A SpaTrend 17. Expóján egy nagyon kedves vendégpáros tette feledhetetlenné az estet. Korda György és Balázs Klári fellépése minden vendég szívéhez elért, legyen az fiatal, vagy idősebb. A koncert után a friss élményekről beszélgettünk.


A SpaTrend 17. Expóján egy nagyon kedves vendégpáros tette feledhetetlenné az estet. Korda György és Balázs Klári fellépése minden vendég szívéhez elért, legyen az fiatal, vagy idősebb. A koncert után a friss élményekről beszélgettünk.

A Facebook falon sorra jelennek meg a koncert élménybeszámolók. Hogy telt a nyár?

Balázs Klári: Nagyon sokat dolgoztunk ezen a nyáron, rengeteg felkérést kaptunk. És ugyan egy korai ősz elébe n nézünk, nekünk még sok szép fellépést tartogat. Szeptember 6-án, a Millenárison a Közmédia napján egy egyórás koncertet csinálunk, nagyon készülünk rá.

Hogyan bírják ezt a feszített tempót?

Balázs Klári: Őszinte legyek? Nehezen, mert ez egy kemény munka. Mindig topon kell lenni, fizikálisan és mentálisan is. De ez a dolgunk. Amíg az ember szívesen csinálja, nincs is ezzel gond.

Mennyire jut idejük a fellépések mellett a kikapcsolódásra?

Balázs Klári: Amikor sok a fellépés, nincs nagyon lehetőségünk rá. Ilyenkor arra koncentrálunk, hogy gyűjtsük az erőt a következő napra. Ami azt is jelenti, hogy nincs éjszakázás, nem dohányzunk, nem iszunk – ezek csak elveszik az ember energiáit. Majd ősszel és télen fogunk pihenni! Biztos lesz néhány jó ulti és póker partink, olvasunk, film- és zeneélmények várnak ránk, és persze ott vannak a drága állataink is, akikkel öröm a törődés. De jó lenne elutazni valami meleg helyre…

Egy időben nagyon sokat utaztak, ma már ez nem vonzó?

Balázs Klári: Talán épp kiutaztuk magunkat! Sok olyan helyszínen jártunk, ahová többször is visszamentünk, vagy azért mert megtetszett, vagy azért, mert visszahívtak minket. Érdekes, az ember azt gondolná, hogy ahogy múlik az idő, több szabadideje lesz, mi viszont azon kapjuk magunkat, hogy rengeteg felkérésünk van.

Korda György: Sokan azt gondolják, hogy minél többet utazik az ember, annál kellemesebbé válik ez, de nem így van. 10-12 óra már megterhelő tud lenni. Az ellenőrzések a reptéren megkeserítik az élményt, főképp, ha az emberről még az inget és a nadrágot is leparancsolják. Inkább benne vagyok egy 10 órás autóútban, bár csupán Nápolyig jutnánk el. Ilyen tekintetben kicsit be vagyunk szorítva, ezért inkább itthon pihenünk.

Lehet nemet mondani a felkérésekre?

Balázs Klári: Hogyne! Meghalnánk, ha mindent elvállalnánk.

Korda György: 350 km-t utazni egy 1-1,5 órás fellépésre, és úgy teljesíteni, ahogyan elvárják tőlünk, majd visszaautókázni, az még egy húszéves számára is megerőltető. A távolságok miatt szelektálunk. Egy napra 2-3 felkérés is befut, de miután mi 1 órát vagy még többet énekelünk, ezért ez így vállalhatatlan lenne.

Változtatnak a repertoáron attól függően kinek szól a koncert?

Balázs Klári: Általában nem, de az Idősek Világnapján természetesen nem olyan dalokat fogunk énekelni, amikkel a Sziget közönségét szórakoztattuk. Előkerülnek majd a régi melódiák, esetleg a líraibb dalok.

Korda György: Azon túl, hogy az időseket nem tegezem, hanem magázom, mindkét közönséget meginvitálhatom egy kis táncolásra. De alapvetően egyformának tekintünk minden közönséget, ugyanakkor figyelünk is rájuk. Már annyira egymásra vagyunk hangolva Klárikával, hogy szinte olvasunk egymás gondolataiban.

Augusztus 23-án a SpaTrend Expo nyitónapján a közönségünket is megörvendeztették egy nagyon szép koncerttel. Hogyan érezték magukat nálunk?

Korda György: Fantasztikus volt a helyszín, nagyon aranyos, elegáns közönség volt. Csodálatos dolgokat láttunk, rögtön úgy éreztem, nem csak fellépő vagyok, hanem vásárló is.

Balázs Klári: Viszketett a zsebünk, csak nem töltöttünk el elég időt ahhoz, hogy mindent megismerhessünk. Vissza fogunk térni, mert láttam néhány különleges kerti bútort, és jakuzzit, amit érdemesebb lesz alaposabban megnézni.

A wellness beletartozik az életükbe?

Korda György: Mi mindig wellnessezünk otthon, a Velencei-tó partján. A kertünkben ott a tó, ami már önmagában felér egy jó wellness programmal. A fürdőszobánk melletti wellness szobában pedig infra szauna, tornagépek, gőzkabin található. Szóval, a wellness az életünk része. 

  

Címkék: