Egy férfi legjobb karácsonyi ajándéka: grillsütő a téli napokra...

Karácsony előtt sokan érezzük feladatnak a meglepetésre hivatott tárgyak kiválasztását. Ajándékot venni szeretteinknek és családunknak a legnagyobb öröm, talán nagyobb, mint átadni azt. Felkészüni arra a pillantatra, amikor majd meglátja azt. Mi lehet a legjobb ajándék egy férfi számára a karácsonyfa alá? Vajon mit szólnának egy grillsütőhöz, amire titkon minden férfi vágyik?


Karácsony előtt sokan érezzük feladatnak a meglepetésre hivatott tárgyak kiválasztását. Ajándékot venni szeretteinknek és családunknak a legnagyobb öröm, talán nagyobb, mint átadni azt. Felkészüni arra a pillantatra, amikor majd meglátja azt. Mi lehet a legjobb ajándék egy férfi számára a karácsonyfa alá? Vajon mit szólnának egy grillsütőhöz, amire titkon minden férfi vágyik? 

A férfiak szeretnek grillezni, akár tudnak róla, akár nem. Titkon mindenki arra vágyik, hogy barátait meglepje egy kerti partival, ahol ő a főszakács. Ha sejtelmeink szerint a mi családunkban van kültéri gasztronómiához vonzódó férfi, akkor a legjobbat tesszük vele, ha meglepjük őt. Hol is kezdjük?

Puhatoljuk ki azt, hogy a faszenes, vagy a gázos grillezés iránt vonzódik inkább. Hogyan deríthetjük ki ezt? Gondolkozzunk el azon, hogy szeret e a természetben időt tölteni, szeret -e tüzet rakni. Voltunk -e vele baráti társasággal szalonnát sütni, vagy ültünk -e együtt tábortűznél. Ha a válasz igen, akkor akkor a faszenes grillek hívének készülünk ajándékot vásárolni. Ebben az esetben érdemes jól választani. Ne sétáljunk be az első barkácsáruházba grillsütőt nézni. Helyette a legjobb, amit tehetünk, hogy elmegyünk egy grillspecialista üzletbe. A ma kapható legkorszerűbb és egyben legnagyobb sütési élményt nyűjtó grillsütők a tojás formájú kamado grillek.

Ha családunk férfi tagja mégis inkább a gázgrillek irányába húz, akkor is érdemes jól választanunk. Honnan tudjuk, hogy valaki a gázgrilleket szereti? Nagyon egyszerű. Ha mindennapi feladatait gyorsan és praktikusan szereti elvégezni, ha fontos számára a hatékonyság, ha kényelmesen szeret élni akkor számára egy hatékony és jó minőségű gázgrill a megfelelő ajándék. Hogyan válasszunk gázgrillt? gondolkodjunk el azon, hogy mekkora a családunk, és a baráti körünk. Képzeljük el, hogy hány ember lesz jelen a megszervezett kerti partikon. Ha a válaszunk 4-5 fő, akkor egész más grillsütőt célszerű választni, mintha baráti körünk tíz, akár húsz főből áll.

Sokak kedvence a három gázégős Monarch. Egy kisebb család számára megfelelő méretű grillsütő, amely percek alatt eléri az üzemi hőmérsékletet, és komoly sütési teljesítményre képes. Azok, akik ezt a grillt már kipróbálták azt mondják, hogy a világ egyik leghatékonyabb grillsütője. Sütőfelületéhez képest a benne lévő nagy teljesítményű 3 égőfej hat lángsort működtet, amely nencsak páratlanul magas hőmérsékletet, hanem egyenletes hőeloszlást is biztosít. Takarítás is "férfias munka": melegítük fel 400 fokra, és egy rácstisztító kefével néhány mozdulattal tisztítsuk meg a felületet. Ha hatákony, grillezésre vágyunk, akkor ez a kanadai Broil King modell tökéletes társunk lehet a kerti összejövetelek napjain.

Ha családunk több tagot számlál, és nagyobb sütőfelületet tudunk praktikusabbnak elképzelni, akkor keresgéljünk tovább. Maradjunk kanadában, mivel a grillezésben csak a legmegfelelőbb eszközökkel lehet igazán finomat alkotni. Olyat, amire büszkék lehetünk.

A Sovereign 90 egy igazi csoda. Szélesebb és hosszabb sütőfelülete, rozsdamentes kivitele, nemes megjelenése praktikus kiegészítői a középméretű grillek Rolls-Roysává teszi a kanadai modellt. Beállításai egyszerűek, tisztítása könnyed. Kerekei lehetővé teszik, hogy az udvarunkon oda telepítsük, ahová csak szeretnénk, és ahol a legnagyobb szükség van rá. Lehajtható polcai miatt tároláskor kis helyet igényel, használat közben pedig elegendő rakodó és előkészítő felületet biztosít. Elülső fűszertartói segítségével arról gondoskodhatunk, hogy az ízesítés mindig a kezünk ügyében legyen. Sokan azt mondják, hogy a Sovereign 90 a világ legjobb grillsütője. Talán igazuk van. Ha van lehetőségünk ezt választani, akkor tegyük bátran, a siker nem fog elmaradni. 

 

 

Ha interneten szeretnél grillsütőt választani, akkor Grillplázát javasoljuk. Ha van időd elmenni a MAXCity grill szaküzletébe, vagy Ürömre a Broil King bemutatótermébe akkor sok olyan csodát fogsz látni, amely biztosan a grillezés rajongójává tesz. Nézd meg a Google térképet!

Címkék: