Így készült... Spatrend magazin címlapfotózás

A nyárvégi-őszi számunkhoz gyönyörű modell lányokat fotóztunk formás kerti bútorokon, izgalmas fürdőruhákban, egy csodálatos medencés kertben. Kíváncsiak vagytok, hogyan készült?


A nyárvégi-őszi számunkhoz gyönyörű modell lányokat fotóztunk formás kerti bútorokon, izgalmas fürdőruhákban, egy csodálatos medencés kertben. Kíváncsiak vagytok, hogyan készült?

Egy magazin életében az egyik legmeghatározóbb és legizgalmasabb esemény a címlap elkészítése. A mostani nekünk is újdonság volt, hiszen nem készítettünk még ehhez hasonlót az elmúlt négy év során. Így nem csoda, hogy izgalommal töltött el a szervezkedés. Közel két hónapig kerestük a megfelelő helyszínt és hetekig az egyedi fürdőruhakollekciókat, de talán nem árulok el titkot azzal, hogy a lányok kiválasztásakor láttam a legnagyobb csillogást férfi kollégáim szemében...

De ahhoz, hogy minden gördülékenyen zajlódjon a forgatási napon, az előkészítés sok energiát és odafigyelést igényel. Azt hittem, hogy a flottul kitalált forgatókönyvet kézben lehet tartani, és a júliusi napsütéses időben az lesz a legnagyobb problémánk, hogy folyik a smink és leégnek a lányok. De a kedvezőtlen időjárás könyörtelenül felboríthatja a szigorú menetrendet. Az utolsó héten megszaporodtak az időjárást jelző applikációk a szerkesztőségben, de az odafigyelés ellenére is csak az utolsó órákban szembesültünk azzal, hogy leszakad az ég. Mondanom sem kell, mennyire nehéz lapzárta előtt újabb időpontot találni, hogy az közel 30 embernek megfeleljen. De sikerült, és a verőfényes nap ellenére, aznap is elmosott minket az eső.

A képek tökéletesek lettek: egyáltalán nem érzékelhető, hogy a lányok fáztak, a bútoraink vizesek voltak, a medencét le kellett zárni, a kültéri burkolat a nedvességtől foltos lett és ez mennyi retussal járt. Ma már csak mosolygunk azon, hogy a szaletli alatt feszülten vártuk a vízszintesen ömlő eső végét, ami akkor lehetetlen küldetésnek tűnt. Pedig még utána készült el az a fotósorozatunk, amiből végül a címlapunk is lett!

Címkék: