3 dolog, amit ne tegyen téli jakuzzizáskor

Télen, a nagy hideg beköszöntével megnő a masszázsmedencék forgalma, de a karbantartásukra szánt idő lecsökken. Persze ki akarna a hidegben vacakolni, amikor a forró vízben is pihenhet? Van három dolog azonban, amit még a legkényelmesebbeknek sem ajánlunk!


A szűrők elhanyagolása

Hideg ide, hó oda, a szűrők tisztítását nem érdemes mellőzni egyik évszakban sem. Pláne, ha fokozódik a medence használat. Ilyenkor a szűrőket is ennek megfelelően, gyakrabban kell ellenőrizni és igény esetén tisztítani, cserélni, nehogy a visszakoszolódott víz legyen a gátja a kellemes perceknek.

Hópótlás

A téli időszakban a slagot már valószínűleg elpakolta, így a víz utántöltése még időigényesebbé válik. Elhanyagolni ezt mégsem szabad, mert, ha a víz az ajánlott szint alá csökken, az komoly kockázatot jelent a jakuzzi technikájára nézve. Ilyenkor, nagy hó esetén, adná magát az ötlet, hogy hóval tölti fel a medencét, de ettől óva intenénk, mert a hó egyrészt rengeteg szennyeződést tartalmaz, másrészt tönkreteszi a víz beállított kémiai egyensúlyát.

Lapáttal a hó ellen

Használaton kívül a medencén lévő tető óvja a víz tisztaságát és hőjét, de minél hosszabbra nyúlik az idő két használat között, annál nagyobb az esély, hogy valami lerakódik a tetőn. Télen ez nagy valószínűség szerint jég, hó, netán lehullott levelek lesznek, de bármi is az, az eltávolításhoz mindig csak puha kefét használjon. Az élesebb eszközös felsérthetik a tető anyagát, ami így veszít hatásfokából. Inkább szánjon a tisztításra két perccel többet, mint, hogy új tető után kelljen néznie.