3 tipp a jakuzzi visszahűtésére kánikulában

A legnagyobb nyári melegben egy frissítő fürdőnél kevesebb jobb dolog van. A masszázsmedencék azonban nem a hideg vizükről ismertek, pedig vissza lehet hűteni a jakuzzikat is. Hogyan?


Hűtő rendszer:

Egyre több gyártó ismeri fel, hogy a masszázsmedencéknél a melegítés mellett a hűtésre is szükség van. Emiatt nem csak a fűtés kikapcsolásával, de a hűtőrendszer bekapcsolásával is hűvösen tarthatjuk a víz hőmérsékletét.

Esti levegő:

Hűtőrendszer híján vagy takarékossági okokból az esti vagy hajnali hűvös levegő is felhasználható a jakuzzi hűtésére. Elég a befúvó rendszerre támaszkodni és arra a technológiára, hogy a befúvók a külső levegőt és a vizet keverve hozzák létre a masszázsélményt. Ha tehát a külső hőmérséklet alacsonyabb, mint a vízé, akkor a jetek bekapcsolása és víz megforgatása lehűléshez vezet majd.

Árnyékoló:

Még egyszerűbb a víz hűtése, ha nem engedjük nagyon felmelegedni. A legnagyobb kánikulában takarjuk a vizet, és akár még egy napernyőt is bevethetünk. Ha a napfény nem éri közvetlenül a vizet sokkal lassabban melegszik fel és könnyebb lesz lehűteni is.