3 tipp, hogy a masszázsmedence télen se fogyasszon sokat

A tél hidege elől a masszázsmedence forróságába merülni, ne tagadjuk, csodálatos érzés. Csakhogy a víz melegen tartásának ára a hó végén forintosítva megjelenik a számlán, de semmi pánik, jöjjön pár tipp, ami után nem kell félve várnia a számlákat.


1. Egy jó tető

A modern masszázsmedencék hőszigetelése kiváló (ebben a tekintetben kiemelkedő a Softtub), így az egyetlen kritikus pont a szabad vízfelület, itt szökik el a meleg. Ezt akadályozza a thermo tető, amelyet érdemes minden használat közben feltenni, hogy a víz minél inkább védve legyen a párolgástól és a külső hőmérséklet hűtő hatásától.

2. Kevesebb jet használat

A víz és levegő keverék befújásával dolgozó masszázsmedencék a jakuzzi környezetéből szipkázzák el a levegőt, ami egy kültéri egység esetén nagyon hideget jelent. Ezt keveri a medence vizében, jelentősen lehűtve azt, ezért érdemes télen csökkenteni a jethasználatot, és mindig kikapcsolni a programokat, ha kiszállt a vízből. Így minimumra csökkentheti a víz újramelegítésének költségét.

3. Szigorú vízkezelési rutin

A tiszta víznek első pillantásra nem sok köze van a villanyszámlához, pedig télen még fontosabb a tisztító készítmények szigorú adagolásának betartása. Ha ugyanis a víz elér egy bizonyos szennyezettségi fokot, akkor már csak a részleges vagy teljes vízcsere segíthet rajta. Ilyenkor pedig a vízpótlás hideg vízzel történik, ami jelentősen megnövelheti a fűtési számlát. Ne várja meg, hogy idáig fajuljon a helyzet, használjon AquaFinesse-t a tökéletesen tiszta vízért egész télen át.