5 tipp, hogyan tartsa hűvösen medencéjét a kánikulában

A nagy melegben igazi megkönnyebbülés, ha a hűsítő habok közé vethetjük magunkat, ahol maradéktalanul kiélvezhetjük pillanatnyi enyhet. De mi van akkor, ha a medence vagy a jakuzzi vize annyira felmelegszik, hogy már lehűlni sem lehet benne? Ilyenkor jönnek jól az alábbi praktikák! 


1. Le a fűtéssel

Első lépés, hogy a medence vagy masszázsmedence fűtését lekapcsoljuk. (Ha ez valamiért nem lehetséget, akkor a legalacsonyabb hőfokra állítsuk be.) A napsugarak úgy is megteszik a dolgukat, nem kell még segíteni is őket.

2. Keringetés a gyors enyhülésért!

A leggyorsabban (hideg víz hozzáadása nélkül) úgy hűtheti le a medence vizét, hogy bekapcsolja a keringetőszivettyút és a jeteket. Már pár perc után érezhető lesz a változás.

3. Le a tetővel!

A medence tető segít bent tartani a hőt, de erre a legnagyobb melegben aligha lesz szükség, ezért érdemes azt levenni, legalább éjszakára, hogy hűlhessen a víz. A minőségi masszázsmedencék szigetelése kiváló, ezért a környezetből vajmi kevés hőt vesznek fel, így azokon maradhat a tető, de a szellőzés érdekében érdemes picit megemelni vagy egy helyen nyitva tartani.

4. Fel az rányékolóval!

A felmelegesét meg is akadályozhatja a megfelelő árnyékolással. A természetes, fás környezet a legjobb ebből a szempontból, de a lehulló növényi hulladék miatt kevés helyen építik fák alá a medencéket. Így jobbára marad a mesterséges megoldás, egy minél nagyobb árnyékoló képében.

5. A hideg víz ereje!

Ha pedig már minden más technika csődöt mondott, akkor jöhet a hideg víz hozzáadása. Ezzel gyorsan és hatékonyan csökkenthető, akár fokokat is a medence vize.

Ha ilyen vagy ehhez hasonló prémium kategóriás kiegészítőkkel szeretné berendezni teraszát, jöjjön el az Országos Kerti Bútor Vásárra, hogy megtalálja és kedvezményes áron vihesse haza álmai kültéri bútorait.