A szívroham nálunk is vezető halálok. Egy új tanulmány szerint jakuzzival lehet csökkenteni a kockázatot.

  • írta:
  • 2018.07.06

A stressz és a mozgásszegény életforma megszedi a maga vámját, ami a szív egészségébe is kerülhet. Az aktív életmód fenttartása éppen azért idősebb korban is fontos, hiszen csak így őrizhetjük meg szívünk egészségét. Mi van azokkal, akik mozgásukban korlátozottak? Nekik is van egy jó hírünk!


A forró vizes masszázsmedencében való fürdőzés egészségügyi előnyeit egyre több kutató vizsgálja komolyan, és úgy tűnik, hogy a szív egészségének megőrzésében is hasznos társak lehetnek ezek az eszközök. Már maga a forró víz is fantasztikus hatással van a testünkre. A meleg vízben való lebegés leveszi az izmainkról, az ízületeinkről és a csontjainkról az egész nap őket érő gravitációs terhet. 

A Scientific Reports idén megjelent japán tanulmány szerint azok számára, akik izületi problémák, túlsúly vagy egyéb mozgásszervi akadályoztatás miatt nem tudnak eleget mozogni, megfelelő alternatíva a masszázsmedence. A forró vizes fürdő ugyanis hasonló fiziológiás előnyökkel szolgál, mint az aktív mozgás. A rendszeres sportoláshoz hasonlóan ez is javítja a keringési rendszer állapotát, erősíti és fitten tartja a szívet.

A meleg miatt fokozódó véráramlás megdolgoztatja az érrendszert, az oxigénben dús vér gyorsabban eljut mindenhova, ami pedig a szervezet egésze számára számos előnnyel jár. A rendszeres (tehát akár heti 5 alkalommal végzett) masszázsmedencés fürdő mindezt a pozitív hatást úgy éri el, hogy nem terheli a gerincet és az izületeket. Emiatt a mozgásukban korlátozottak számára különösen hasznos társ lehet a szívük egészségének megőrzésében.

A forró vízzel történő masszírozás teljesen ellazítja az izmokat, megszünteti vagy enyhíti a testünket érő egész napos stresszt. A meleg vizes masszázs hatásait már több, mint egy fél évszázada használják. 

A SpaTrend bemutatótermei szeretettel várják a rendszeres masszázsmedence használat pozitív élettani hatásai iránt érdeklődőket: látogasson el a SpaTrend bemutatótermeibe Ürömön, a MAX City bevásárlóközpontban, Nyíregyházán, illetve az Aura Spa üzletében, Veszprémben, és ismerje meg közelebbről az otthoni wellness tér berendezéséhez szükséges prémium termékek széles választékát!

Ha szeretné megtudni, hogy hogyan járul hozzá a fogyáshoz egy masszázsmedence rendszeres használata, akkor feltétlenül nézze meg a SpaTrend Egészség blogját!