Dobj el mindent és olvass nap

Manapság már minden nap ünnepnap. Persze nem a munkaszüneti napokról van szó, hanem, hogy minden egyes napot kikiálltottak valaminek a napjának, és így minden nap van valami, amit ünnepelhetünk. Április 12-én például az olvasást!


Az amerikai gyermekkönyv szerző, Beverly Cleary tiszteletére, a hölgy születésnapján tartják a D.E.A.R. (Drop Everything And Read) napot, amely az olvasás fontosságát hangsúlyozza, elsősorban a gyerekek egészséges szellemi fejlődésének érdekében.

Az idén 102. életévét betöltő irőnő nemcsak a gyerekeket, hanem mindenkit az olvasás szeretetére buzdít, ami a mai számítógép vezérelte világban talán még fontosabb. A gyorsan pörgő, változatos információk tárháza mellett egyre nehéz visszalassulni és egyetlen dologra koncentrálni, teljesen belemerülni egy történetbe.

Pedig a fantázia megmozgatása, a képzelet kiterjesztése és az agy megtornáztatása minden korosztályban hasznos, így ha teheti - legalább egy napot az évben - szánjon az olvasásra és mindarra a csodára, ami a lapok között várja.

Olvasson a reggeli szaunázás közben, munkába menet vagy az ebédszünetben. Kösse össze az esti lazítást a masszázsmedencében a pihentető olvasással, hogy a test mellett az elme is épülhessen.

Szeretne visszalassulni ottonában és a nyugalom szigetévé változtatni lakását? Akkor jöjjön el április 11. és 15. között a SpaTrend ürömi bemutatótermébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várjuk, hogy szakértők segítségével választhassa ki a terasza vagy kertje hangulatához leginkább illő kiegészítőket!