Edzés kiegészítés masszázsmedencével

Az aktív életet élőket a téli mínuszok sem tántorítják el a rendszeres sporttól, pedig ilyenkor nemcsak kellemetlenebb kimenni a szabadba, de a sérülésveszély is nagyobb. Ennek esélyét csökkentheti masszázsmedencével.


A téli hidegek erősen befolyásolják a mozgás minőségét, mert ha lehűlnek az izmok és az ínszalagok, sokkal nagyobbá válik a sérülésveszély. Könnyebb meghúzni egy hideg izmot, kificamítani egy bokát, ami napokra visszavetheti az aktivitást. A bemelegítés tehát kétszeresen fontos, és ezen a ponton jelent elsőként segítséget a masszázsmedence.

A 38-10 fokos vízben ülve hamar átmelegszik a test és fellazulnak az izmok, inak. A test rugalmasabbá válik, így a sportolás során kisebb eséllyel sérülhet meg.

A meleg víz nemcsak a bemelegítésnél, de a végső lelazításnál is nagyon jól jön. A megerőltetett izmokat pihenteti a meleg víz, és csökken az izomláz kialakulása a fokozódó véráramlás miatt. Edzés előtt és után is hasznát veszi hát a masszázsmedencének, a vízben töltött kellemes percekről nem is beszélve.