Biztonsági fék kalandor gyerekekhez

Biciklizni tanuló gyerekekre már csak akkor leselkedik nagyobb veszély, amikor végre megtanulják önállóan tekerni a kerékpárjukat. Innentől kezdődik az igazi kihívás a szülő számára, hogy a távolból próbálja meg óvni csemetéjét. Ehhez nyújt segítséget egy magyar találmány.A MiniBreak egy olyan biciklire szerelhető fék, amelyet a távolból is irányítani lehet. A gondos és szemfüles szülő felügyelete mellett a gyerek így biztos, hogy nem teker ki óvatlanul a főútra és a merész szökési kísérleteket is csírájában lehet elfojtani. A fék bármilyen bicikli hátsó kerekére felszerelhető, és fokozatosan állítja meg a járművet, ezáltal nem veszélyezteti a kerékpározót, még egy erőteljesebb fékezés során sem.A Corvinus Egyetem hallgatói fejlesztették ki a féket, ami egy gombnyomással – megbízható távolságon belül – lefékezi a gyerek biciklijét, biztonságban tartva a környezetére nem figyelő fiatalokat is. A közgazdásznak, villamosmérnöknek, elektromechanikai mérnöknek és formatervezőnek tanuló csapat vegyes összetétele ellenére is képes volt hatékonyan összedolgozni és elkészíteni a most már feljavított prototípust.A találmánnyal egyelőre a magyar és az amerikai piacra akarnak betörni a diákok, aki fejlesztésüket már egy kiállításon, a Kairos Globalon is megmérették a nagyközönség előtt és támogatókkal felvértezve kezdték meg a gyártásra való felkészülést.


Biciklizni tanuló gyerekekre már csak akkor leselkedik nagyobb veszély, amikor végre megtanulják önállóan tekerni a kerékpárjukat. Innentől kezdődik az igazi kihívás a szülő számára, hogy a távolból próbálja meg óvni csemetéjét. Ehhez nyújt segítséget egy magyar találmány.

A MiniBreak egy olyan biciklire szerelhető fék, amelyet a távolból is irányítani lehet. A gondos és szemfüles szülő felügyelete mellett a gyerek így biztos, hogy nem teker ki óvatlanul a főútra és a merész szökési kísérleteket is csírájában lehet elfojtani. A fék bármilyen bicikli hátsó kerekére felszerelhető, és fokozatosan állítja meg a járművet, ezáltal nem veszélyezteti a kerékpározót, még egy erőteljesebb fékezés során sem.

A Corvinus Egyetem hallgatói fejlesztették ki a féket, ami egy gombnyomással – megbízható távolságon belül – lefékezi a gyerek biciklijét, biztonságban tartva a környezetére nem figyelő fiatalokat is. A közgazdásznak, villamosmérnöknek, elektromechanikai mérnöknek és formatervezőnek tanuló csapat vegyes összetétele ellenére is képes volt hatékonyan összedolgozni és elkészíteni a most már feljavított prototípust.

A találmánnyal egyelőre a magyar és az amerikai piacra akarnak betörni a diákok, aki fejlesztésüket már egy kiállításon, a Kairos Globalon is megmérették a nagyközönség előtt és támogatókkal felvértezve kezdték meg a gyártásra való felkészülést.

Címkék: