Fogd és vidd: Haszontalan kiegészítők mobilokhoz

Szinte nem telhet el úgy nap, hogy az egyszerű használati eszközökön is túlmutató mobiltelefonokhoz ne dobnának piacra valamilyen hasznos kiegészítőt. A sok újdonság között azonban észrevétlenül ott bujkálnak azok a tartozékok is, melyek nemhogy nem hasznosak, de egyenesen értelmetlenek. Ezekből nyújtunk át most egy csokorra valót.


Szinte nem telhet el úgy nap, hogy az egyszerű használati eszközökön is túlmutató mobiltelefonokhoz ne dobnának piacra valamilyen hasznos kiegészítőt. A sok újdonság között azonban észrevétlenül ott bujkálnak azok a tartozékok is, melyek nemhogy nem hasznosak, de egyenesen értelmetlenek. Ezekből nyújtunk át most egy csokorra valót.


Mobil ékszerek

Kétségkívül sok értelmük nincs a különféle mobil ékszereknek. Az egyediségünk hangsúlyozása mellett lényegi funkcióval nem rendelkeznek, bár a hosszan lelógó láncok még talán segíthetnek a telefon táska mélyéről történő előhalászásában. A töltő helyére bedugható kismacskás figurákra azonban már tényleg csak a telefon „cukiságának” növelése lehet a magyarázat.

 

Egyedi tokok

Alapvetően a mobilt védő tokokban nincs semmi szokatlan, hiszen használatuk növeli kedvencünk élettartamát, így hasznosságához sem fér kétség. Vannak azonban olyan darabok, amelyek létjogosultsága már legjobb esetben is kétséges, hiszen férfi legyen a talpán, aki a telefon méretét duplájára növelő régi rádiótelefonokat idéző, esetleg banán-, vagy éppen egy hatalmas fület imitáló tokban látja a tökéletes védelmet.

 

Kagylók

Az újonnan nyert népszerűségük fényében tündöklő telefonkagyló kiegészítők egyetlen érdeme, hogy nagy zajban is jobban hallhatjuk a másikat. Ezt leszámítva létük tulajdonképpen mindennek ellentmond, amiért a mobilok olyan népszerűek. A telefon méretét is meghaladó hatalmas kagyló tönkreteszi a könnyen hordozhatóság eszméjét, hiszen a páros így már se nem kicsi, se nem „mobil” eléggé. Legalábbis a hátsó zsebbe ne próbáljuk betuszkolni.

 

Banánkagyló

Tökéletes értelmetlensége saját kategóriát hozott a banánkagylónak, melynek ötlete feltehetően a banántokok irigyeinek fejéből pattant ki. A banánkagyló lehetővé teszi, hogy az iPhone tulajoknak se kelljen lemondaniuk a telefonok körében elengedhetetlen banánról, és ha már úgyis értelmetlen kiegészítőről van szó, igazán lehet a banánból telefonkagyló. Sokat már úgysem ronthat az összképen.

 

Mobiltartó

A mobiltelefonok olyan fontossá és nélkülözhetetlenné váltak napjainkra, hogy szinte minden helyzetben velünk vannak. Erre a vonalra erősítenek rá a különféle mobiltartók, hátha valaki unja a zsebben vagy a táskában való kommersz elhelyezési módot. Alternatívaként élhetünk a biztonsági övre szerelhető tokkal, aminek egyetlen hátulütője, hogy az autót elhagyva kissé nehézen tudjuk magunkkal vinni, vagy ott a hónalj alatti pisztolytáskákat megelevenítő tartó, amitől egyből rendőrnek képzelhetjük magunkat. De legalábbis nagyon kemény telefonosnak.

 

A nők se essenek kétségbe, ha a fent említettekben nem találták meg az ideális mobiltartót. A gyengébb nemre gondolva készítették el – feltehetően férfiak – a mobiltartós melltartót és a hasonló célokat szolgáló harisnyakötőt. A remek szolgálatot teljesítő tartókat hordozva pedig a legtöbb, amiben reménykedhetünk, hogy nem a villamoson vagy egy zsúfolt tárgyalóban kell elővennünk a telefonunkat.

 

Töltő

Ha már szinte minden tartozéktípust megvizsgáltunk, nem maradhatnak ki a töltők sem. Egy töltő önmagában sosem lehet haszontalan, de a japán Mio Iizawa ironikus találmánya erősen súrolja a határt. A köldökzsinórt imitáló töltő nemcsak kinézetében állítja kihívás elé a jó ízlést, de a töltő használat közben mozog is, mintha fel akarná falni a telefont. Az iPhone tulajdonosok márkafüggőségét kifigurázó alkotónak nem ez az egyetlen felkavaró találmánya, de a telefonok területén szerencsére eddig nem alkotott mást.


Címkék: