Profilom 2018. január 19. Péntek - Sára, Márió

Fogd és vidd: Haszontalan kiegészítők mobilokhoz


Szinte nem telhet el úgy nap, hogy az egyszerű használati eszközökön is túlmutató mobiltelefonokhoz ne dobnának piacra valamilyen hasznos kiegészítőt. A sok újdonság között azonban észrevétlenül ott bujkálnak azok a tartozékok is, melyek nemhogy nem hasznosak, de egyenesen értelmetlenek. Ezekből nyújtunk át most egy csokorra valót.


Mobil ékszerek

Kétségkívül sok értelmük nincs a különféle mobil ékszereknek. Az egyediségünk hangsúlyozása mellett lényegi funkcióval nem rendelkeznek, bár a hosszan lelógó láncok még talán segíthetnek a telefon táska mélyéről történő előhalászásában. A töltő helyére bedugható kismacskás figurákra azonban már tényleg csak a telefon „cukiságának” növelése lehet a magyarázat.

 

Egyedi tokok

Alapvetően a mobilt védő tokokban nincs semmi szokatlan, hiszen használatuk növeli kedvencünk élettartamát, így hasznosságához sem fér kétség. Vannak azonban olyan darabok, amelyek létjogosultsága már legjobb esetben is kétséges, hiszen férfi legyen a talpán, aki a telefon méretét duplájára növelő régi rádiótelefonokat idéző, esetleg banán-, vagy éppen egy hatalmas fület imitáló tokban látja a tökéletes védelmet.

 

Kagylók

Az újonnan nyert népszerűségük fényében tündöklő telefonkagyló kiegészítők egyetlen érdeme, hogy nagy zajban is jobban hallhatjuk a másikat. Ezt leszámítva létük tulajdonképpen mindennek ellentmond, amiért a mobilok olyan népszerűek. A telefon méretét is meghaladó hatalmas kagyló tönkreteszi a könnyen hordozhatóság eszméjét, hiszen a páros így már se nem kicsi, se nem „mobil” eléggé. Legalábbis a hátsó zsebbe ne próbáljuk betuszkolni.

 

Banánkagyló

Tökéletes értelmetlensége saját kategóriát hozott a banánkagylónak, melynek ötlete feltehetően a banántokok irigyeinek fejéből pattant ki. A banánkagyló lehetővé teszi, hogy az iPhone tulajoknak se kelljen lemondaniuk a telefonok körében elengedhetetlen banánról, és ha már úgyis értelmetlen kiegészítőről van szó, igazán lehet a banánból telefonkagyló. Sokat már úgysem ronthat az összképen.

 

Mobiltartó

A mobiltelefonok olyan fontossá és nélkülözhetetlenné váltak napjainkra, hogy szinte minden helyzetben velünk vannak. Erre a vonalra erősítenek rá a különféle mobiltartók, hátha valaki unja a zsebben vagy a táskában való kommersz elhelyezési módot. Alternatívaként élhetünk a biztonsági övre szerelhető tokkal, aminek egyetlen hátulütője, hogy az autót elhagyva kissé nehézen tudjuk magunkkal vinni, vagy ott a hónalj alatti pisztolytáskákat megelevenítő tartó, amitől egyből rendőrnek képzelhetjük magunkat. De legalábbis nagyon kemény telefonosnak.

 

A nők se essenek kétségbe, ha a fent említettekben nem találták meg az ideális mobiltartót. A gyengébb nemre gondolva készítették el – feltehetően férfiak – a mobiltartós melltartót és a hasonló célokat szolgáló harisnyakötőt. A remek szolgálatot teljesítő tartókat hordozva pedig a legtöbb, amiben reménykedhetünk, hogy nem a villamoson vagy egy zsúfolt tárgyalóban kell elővennünk a telefonunkat.

 

Töltő

Ha már szinte minden tartozéktípust megvizsgáltunk, nem maradhatnak ki a töltők sem. Egy töltő önmagában sosem lehet haszontalan, de a japán Mio Iizawa ironikus találmánya erősen súrolja a határt. A köldökzsinórt imitáló töltő nemcsak kinézetében állítja kihívás elé a jó ízlést, de a töltő használat közben mozog is, mintha fel akarná falni a telefont. Az iPhone tulajdonosok márkafüggőségét kifigurázó alkotónak nem ez az egyetlen felkavaró találmánya, de a telefonok területén szerencsére eddig nem alkotott mást.


Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook