Hamarosan már a párnád is rád szól, ha nem élsz elég tudatosan!

Egyre több okos szerkezet vesz minket körül a hétköznapokban. Hogy hol lesz a sor vége, az egyelőre még távolról sem látszik, de most már a kényelmi funkciót betöltő tárgyainkat is elérte az okosodási láz. Ezúttal a párnák kaptak egy kis tuningot.A Darma névre keresztelt párna nem az éjszakai alvást könnyíti meg, és a tévénézéshez sem nyújt segítséget, de az irodai munkák során már gond nélkül felhasználhatod. A Darma párna ugyanis egy székre helyezhető ülőpárna, aminek rengeteg apró szenzora van. Ezek az érzékelők a fenék alapján aztán olyan dolgokat is képesek észrevenni, amit elsőre ki sem néznél belőle. Mindjárt ott van a pulzusod mérése, ami egy párnától azért igen szép teljesítmény! De még itt sem áll meg az ülőke tudománya. A testtartásból, a test mozdulataiból azt is bármikor kiszámolja, hogy mekkora a stressz szinted, és hogy mikor jött el a lazítás ideje. A párna az általa mért értékeket egy iPhone alkalmazáson keresztül tudatja veled, és nem rest utasítgatni sem. Ha túl sokat ülsz a gép előtt belemerülve egy prezentációba, vagy csak túlfeszült és sokáig mozdulatlan vagy, akkor a Darma különböző javaslatokat tesz, hogy visszanyerd egészséges munkakedvedet. Az elsősorban irodai környezetbe szánt párna neked még talán furcsa, de könnyen meglehet, hogy a felnövekvő generációnak már teljesen természetes lesz, ha a túlzott játékszenvedélyre a számítógép előtt anya helyett a Darma figyelmeztet. Az eszköz jelenleg egy felöltéssel egy hónapig képes vigyázni rád, bár kérdés, hogy a közel 60ezer forintos árat ki akarja majd kifizetni egy okos párnácskáért.


Egyre több okos szerkezet vesz minket körül a hétköznapokban. Hogy hol lesz a sor vége, az egyelőre még távolról sem látszik, de most már a kényelmi funkciót betöltő tárgyainkat is elérte az okosodási láz. Ezúttal a párnák kaptak egy kis tuningot.

A Darma névre keresztelt párna nem az éjszakai alvást könnyíti meg, és a tévénézéshez sem nyújt segítséget, de az irodai munkák során már gond nélkül felhasználhatod. A Darma párna ugyanis egy székre helyezhető ülőpárna, aminek rengeteg apró szenzora van. Ezek az érzékelők a fenék alapján aztán olyan dolgokat is képesek észrevenni, amit elsőre ki sem néznél belőle.

Mindjárt ott van a pulzusod mérése, ami egy párnától azért igen szép teljesítmény! De még itt sem áll meg az ülőke tudománya. A testtartásból, a test mozdulataiból azt is bármikor kiszámolja, hogy mekkora a stressz szinted, és hogy mikor jött el a lazítás ideje.

A párna az általa mért értékeket egy iPhone alkalmazáson keresztül tudatja veled, és nem rest utasítgatni sem. Ha túl sokat ülsz a gép előtt belemerülve egy prezentációba, vagy csak túlfeszült és sokáig mozdulatlan vagy, akkor a Darma különböző javaslatokat tesz, hogy visszanyerd egészséges munkakedvedet. Az elsősorban irodai környezetbe szánt párna neked még talán furcsa, de könnyen meglehet, hogy a felnövekvő generációnak már teljesen természetes lesz, ha a túlzott játékszenvedélyre a számítógép előtt anya helyett a Darma figyelmeztet.

Az eszköz jelenleg egy felöltéssel egy hónapig képes vigyázni rád, bár kérdés, hogy a közel 60ezer forintos árat ki akarja majd kifizetni egy okos párnácskáért.

Címkék: