Íme az óra, ami még Sherlock Holmeson is kifogna

A mai órák már legalább annyira divatkellékek, mint használati tárgyak, de lassan már eljutunk oda is, hogy a kinézet a funkció elé lép. Ez a helyzet a T-Block karórával is, amiről első pillantásra az időt sem könnyű leolvasni.A kevesebb több elvét követő tervező egy olyan órát alkotott, melynek az anyaga nagyon is szokványos, szinte már jellegtelen, de a kinézete nélkülöz minden megszokottat. A poliuretánból készült óra és szíj natúr színben pompázik, sem minta, sem egyéni kialakítás nem zavarja az egyszerű megjelenés összképét. A számlap azonban már egészen más helyzet.A hagyományos óralap helyett az időt kis négyzetekből olvashatjuk le, feltéve, hogy tudjuk kódolni a látottakat. Három sorban egymás alatt kis négyzeteket találunk az óra elején, amelyeknek egyike-másika világít. A kéken, zölden, fehéren vagy pirosan ragyogó fény nem ég állandóan, alvó módban egy idő után elhalványulnak a jelek, de egy gombnyomásra újra előtűnik a magyarázó fény.A Time-It tervezőcsapat órája az idő mellett a dátumot is egyaránt jelzi, ehhez csak a megfelelő négyzetek leolvasása szükséges. A négyzetek és a bennük megjelent értékek összepárosításához azonban minimum egy kódfejtő által mellékelt megoldókulcs kell, mert jelen cikk szerzőjének első, második, de még harmadik pillantásra sem tűnt egyértelműnek, hogy mit lát az órán. Aki rájött a megfejtésre, kérem a szerkesztőség címén jelentkezzen és ossza meg velünk is a titkot.


A mai órák már legalább annyira divatkellékek, mint használati tárgyak, de lassan már eljutunk oda is, hogy a kinézet a funkció elé lép. Ez a helyzet a T-Block karórával is, amiről első pillantásra az időt sem könnyű leolvasni.

A kevesebb több elvét követő tervező egy olyan órát alkotott, melynek az anyaga nagyon is szokványos, szinte már jellegtelen, de a kinézete nélkülöz minden megszokottat. A poliuretánból készült óra és szíj natúr színben pompázik, sem minta, sem egyéni kialakítás nem zavarja az egyszerű megjelenés összképét. A számlap azonban már egészen más helyzet.

A hagyományos óralap helyett az időt kis négyzetekből olvashatjuk le, feltéve, hogy tudjuk kódolni a látottakat. Három sorban egymás alatt kis négyzeteket találunk az óra elején, amelyeknek egyike-másika világít. A kéken, zölden, fehéren vagy pirosan ragyogó fény nem ég állandóan, alvó módban egy idő után elhalványulnak a jelek, de egy gombnyomásra újra előtűnik a magyarázó fény.

A Time-It tervezőcsapat órája az idő mellett a dátumot is egyaránt jelzi, ehhez csak a megfelelő négyzetek leolvasása szükséges. A négyzetek és a bennük megjelent értékek összepárosításához azonban minimum egy kódfejtő által mellékelt megoldókulcs kell, mert jelen cikk szerzőjének első, második, de még harmadik pillantásra sem tűnt egyértelműnek, hogy mit lát az órán. Aki rájött a megfejtésre, kérem a szerkesztőség címén jelentkezzen és ossza meg velünk is a titkot.

Címkék: