Profilom 2018. január 18. Csütörtök - Piroska

Telefonáljunk fényképezőgéppel: itt a Galaxy s4 zoom utódja


A telefonok, táblagépek és a fényképezőképek között egyre vékonyabb a határ. Amatőr, családi fotózáshoz szinte bármelyik okostelefon megfelel, de az igényesebb fotókat kedvelők imájára is megérkezett a kompakt válasz: a Galaxy K Zoom.

Az okostelefonként és digitális fényképezőgépként is remekül teljesítő utód a Galaxy s5 zoom helyett kapta a K Zoom nevet, amiben a K az egyébként igencsak feltűnő kamera funkcióra utal. A hátoldalon hatalmas zoommal operáló eszköz, még ha akarná, sem tudná letagadni fényképezőgép voltát, de felépítése mégis sokkal inkább emlékeztet telefonra, mint az elődje esetében.

A Galaxy s4 zoom hibáinak kijavítása után egy funkcióiban és teljesítményében sokkal harmonikusabb elektronikai eszköz született, mely elsősorban fényképezőként tudott fejlődni. A 20,7 megapixeles felbontásra is képes kameramodul mellett egy másik kamera is helyett kapott elöl, bár ez már csak szerény 2 megapixelt tud. Emellett van itt nagy teljesítményű xenon vaku, Full HD felbontású videofelvevő és egy tízszeres optikai zoom, ami 240 milliméteres tele állásban.

A Galaxy K Zoomnak telefonként sem kell szégyenkeznie. Androidos 4.4.2-es operációs rendszer fut a három színben (fekete, fehér, kék) elérhető modellen, amihez 2 GB RAM és bővíthető 8 GB-os belső memória tartozik. Ezek után már tényleg csak az kérdés, hogy a legújabb selfie nemzedék hajlandó lesz újra a kamera „rossz” oldalára állni?

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook