Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

4 dolog, amin spórolhatsz a szűrőcserével


A szűrő a masszázsmedence egyik legfontosabb, de relatív hamar pótlásra szoruló alkatrésze. Tisztítása praktikákkal és a külön a szűrőhöz kapható tisztító tablettákkal a szűrő élettartama növelhető, de a komoly igénybevétel miatt évente ajánlott a cseréje.

Az alaposan megtisztított szűrő – korától függően – elvégzi a feladatát, de a patyolat tiszta, lerakódás-, kosz, - tisztítószermentes változatok sokkal jobb munkát végeznek, és nem mellesleg rengeteget is spórolnak. Hogy mivel?

Energiával

A csomagolásból frissen kibontott szűrő a behelyezés után azonnal munkához lát, ráadásul sokkal eredményesebben, mint öregedő társai. Az új szűrőn még nincsenek meg azok a mikro szakadások, sérülések és lerakódások, amelyek növelik a víz teljes átszűrésének idejét, ezért naponta akár két órával is kevesebbet dolgozik, hogy hozza ugyanazt a vízminőséget, amit megszoktál.

Pénzzel

A szűrő működési idejének csökkenésével kevesebb energiát fogyasztasz, ami természetesen kevesebb költséggel is jár. Az áramszámlán jelentkezett változás mellett a víz tisztításához felhasznált kemikáliákból is kevesebbre lesz szükséged, és a fűtés is hatékonyabbá válik, amivel a fűtőrendszer elhasználódásának idejét is növeled.

Vízzel

Ha nem a kút vizével töltöd a medencéd, akkor a vízszámlán is kedvező javulást tapasztalsz majd a szűrőcsere után. A hatékony szűrő ritkább takarítást és teljes vízcserét követel meg, hiszen könnyebb a vizet tisztán tartani.

Idővel

Ez pedig átvezet az időhöz, amit ahelyett, hogy a medence takarításával, kezelésével és feltöltésével töltenél, most másra fordíthatod. A víz rövidebb idő alatt lesz tiszta, tovább marad tiszta. A tapasztalat azt mutatja, hogy két takarítás között kétszer annyi idő is eltelhet, mintha egy két éves szűrővel dolgoznál.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook