5 víztakarékos módszer

A nyár forrósága és csapadékmentes időjárása arra figyelmeztet minket, hogy bánjunk takarékosan a vízzel. Szerencsére a masszázsmedencék szinte mindig víztakarékosak.


A nyár forrósága és csapadékmentes időjárása arra figyelmeztet minket, hogy bánjunk takarékosan a vízzel. Szerencsére a masszázsmedencék szinte mindig víztakarékosak.

Bár összmennyiségük olyan hatást kelt, mintha rengeteg vizet fogyasztanának, azonban sokkal kisebb vízigényük van, mint más háztartási gépeknek. Ha például egy ember minden nap megtölt egy fürdőkádat vízzel, akkor egy egyheti elhasznált vízmennyisége megegyezik azzal, amit egy átlagos pezsgőfürdő igényel négy hónap alatt.

Hogyan lehetséges ez, ha a kádak sokkal kisebbek? Mivel a pezsgőfürdő nem igényel mindennapos utántöltést, így csak négyhavonta kell vízcseréhez folyamodni. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem igényelnek nagyon sok vizet. Mindezek mellett fontosnak tartjuk a takarékosságot, így megmutatjuk, hogyan őrizheted meg a víz minőségét ahhoz, hogy ténylegesen rendelkezésedre álljon négy hónapon keresztül.

Vigyázz a szűrőkre!

Ha a szűrőket elhanyagolod, akkor az a víz minőségének romlásához fog vezetni. (Nem beszélve arról, hogy a szűrők is tönkremennek). Ha tiszta a szűrőd, akkor a vized is jó minőségű. Annak érdekében, hogy a szűrők a leghatékonyabban dolgozhassanak, rendszeresen meg kell tisztítani, elhasználódás esetén le kell cserélni őket. Hetente mosd át a szűrőket, 2-3 havonta pedig alaposan áztasd be, és vizsgáld át, hogy tökéletesen tiszták és épek-e.

Tetőt a medencére!

Amikor épp nem használod a medencédet, helyezz rá egy tetőt. Ez csökkenti a párolgást, és tisztán tartja a medencét. A medence tetőn nem érdemes spórolni, mert az olcsóbb és gyengébb minőségű darabok kevesebbet bírnak. Fontos, hogy erős hevederekkel, zárakkal rendelkezzen, vastag, sűrű habszivacs legyen a belseje és pontosan illeszkedjen a medencére.

Ellenőrizd a medence héját!

Ha a medence héja megreped, akkor bizony a víz könnyedén elszökik. Vizsgáld át rendszeresen, és ha repedést észlelsz, ne késlekedj kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, mert a kollégák egészen biztosan találnak megoldást a hiba elhárítására.

Tartsd egyensúlyban!

A víz minőségét különféle víztisztító szerek alkalmazásával tarthatod egyensúlyban. A szűrők, a szivattyúk keményen dolgoznak azért, hogy ez az egyensúly fennálljon, de ehhez te is kellesz! Ha naponta 5 percet rászánsz arra, hogy megvizsgáld a vizet, akkor még időben korrigálhatod a problémákat. A víz kémiai szintjének mérésére tesztcsíkokat tudsz használni, amelyek rávilágítanak arra, hogy a víz pH értéke merre mozdul el.

Hasznosítsd újra a vizedet

Ahelyett, hogy leengednéd a csatornába a vizet, egy kis korrekcióval semlegesítheted a víz vegyi anyag szintjét, és alkalmassá teheted akár a növények locsolására is. Ha tervezed a víz leengedését, akkor ezt megelőzően 3 nappal már ne tegyél bele több kórt, ám ne is használd már a medencét. Mielőtt leengeded, ellenőrizd a víz minőségét. A klórmennyiségnek nullának kell lennie, míg a pH értéknek 7 és 8 közöttinek. Így már locsolásra is használhatod. Ezután alaposan tisztítsd meg a medence héját, hogy megszabadulj minden baktériumtól és szennyeződéstől, majd újra készen áll a medencéd a feltöltésre.

Címkék: