9 hasznos tipp új medence tulajdonosoknak

Egy új medence beszerzése már önmagában is egy hatalmas élmény, ám ahhoz, hogy hosszútávon kellemes tapasztalatok kapcsolódjanak hozzá, adunk néhány tanácsot.


Egy új medence beszerzése már önmagában is egy hatalmas élmény, ám ahhoz, hogy hosszútávon kellemes tapasztalatok kapcsolódjanak hozzá, adunk néhány tanácsot.

Szerezz be egy minőségi medence tetőt! - Egy jól szigetelt és magas minőségű tető meghatározza a medence élettartamát. Nem csupán a tisztaság miatt, de az energia hatékonyság miatt is fontos kellék.

Alakíts ki egy rendszeres takarítási rutint – Mindaddig, amíg rendszeresen tisztítod a szűrőket, addig a medence fenntartása könnyű lesz. Mindössze annyit kell tenned, hogy napi szinten ellenőrzöd a medence vizének minőségét, és a szükséges víztisztító szerekkel egyensúlyban tartod, a szűrőket pedig heti rendszerességgel kitisztítod.

Tartsd egyenletes hőmérsékleten a vizet – Ha rendelkezel egy jól szigetelő medence tetővel, akkor valójában kevesebbe kerül a víz hőmérsékletének egyenletes fenntartása, mintha a kihűlt vizet újra és újra fel kellene melegítened.

Védd a tető állapotát – Miután befektettél egy minőségi medence tetőbe, annak állapotára ügyelj. Ebben egy tetőápoló lesz a segítségedre, ami védi a tetőt az UV sugárzástól.

Tarts készenlétben vendég törölközőt és fürdőruhát – Ha vendégeid spontán fürdésre vágynak, akkor nem lehet akadálya, hogy nem áll rendelkezésükre fürdőruha vagy törölköző.

Vízápoló készítmények beszerzése – Nem érdemes spórolni a vízápoló készítményekkel, mert előbb vagy utóbb szükség lesz rájuk. Ha kéznél vannak, akkor egy váratlan problémát is könnyűszerrel orvosolhatsz.

Megfelelő tárolás – A medenceápoló készítményeket mindig az előírt hőmérsékleten kell tartani ahhoz, hogy megfelelően működjenek. Erről a használati utasításban olvashatsz.

Medencézz a szebb éjszakáért – Hogy pihentető, nyugodt éjszakád legyen, lefekvés előtt két órával végy egy 15 perces fürdőt.

Gazdaságos üzemmód a nyaralás alatt – Ha megoldható a medence vizének karbantartása azzal, hogy egy ismerősöd folyamatosan ellenőrzi az állapotát, akkor nem kell mást tenned, mint gazdaságos üzemmódba állítanod a medencédet. Ezzel mintegy 15 fokkal csökkentheted a víz hőmérsékletét, és csak akkor kell újra felemelned, ha hazaérkeztél. 

Címkék: