A hibás befúvók mögötti okok 2. rész

Folytatjuk írásunkat az alacsony nyomással működő befúvókról. A meglehetősen gyakori probléma oka általában elég prózai, és egy-két perces munkával megoldható.


Folytatjuk írásunkat az alacsony nyomással működő befúvókról. A meglehetősen gyakori probléma oka általában elég prózai, és egy-két perces munkával megoldható.

Az elégtelen erősségű befúvás általában valamilyen dugulásnak köszönhető. A légrendszer szinte minden része eldugulhat rendszeres használat mellett, de a blokkot okozó tárgy eltávolításával meg is szüntethető a jelenség. A lábrészen található lefolyónyílást egy szalvétadarab vagy összegyűlt falevél is blokkolhatja. A takarás nélkül álló jakuzziknál gyakori probléma az apró lehulló szennyeződések bekerülése a légrendszerbe. Ilyenkor a medence áramtalanítása és a légcsövek átmosása elengedhetetlen. Hasonló eljárásra van szükség akkor is, ha maga a befúvó van eltömődve. Ez általában egy letört rész beragadását jelenti, ami nem túl gyakori, hiszen ma már kiváló minőségű alapanyagokból készülnek a befúvók is, de érdemes ezt is ellenőrizni, majd kicserélni a kérdéses jet-et.

Végül nyomáscsökkenést okozhat a túl sok befúvó egyszerre való használata vagy a szelepek véletlenszerű bezáródása. Ilyenkor érdemes kikapcsolni azokat a fúvókákat, amelyek nem kellenek, hogy növekedjen a vízsugár ereje, és ellenőrizni kell a szelepek állapotát, majd újranyitni azokat, ha a medence rezgése bezárta volna őket.

Ha eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne nap, mint nap élvezni a jakuzzizás jótékony hatásait, nézz be a Caldera Spa kulisszái mögé, ahol biztosan megtalálod álmaid masszázsmedencéjét. Március végéig most kedvezményes áron válogathatsz a minőségi medencék között!

Címkék: