Profilom 2018. január 19. Péntek - Sára, Márió

A Karib-tenger gyöngyszeme: Caldera jakuzzikJAKUZZITESZT 3. RÉSZ


Szerencsésnek érzem magam, hogy egy Miskolc melletti kistelepülés kellemes kertjében is beleülhettem egy fantasztikusan szép és rendkívül kényelmes, középméretű Caldera medencébe. A Martinique, amely nevét a Karib-tenger szigetvilágának egyik gyöngyszeméről kapta, világszerte az egyik legtöbbet értékesített jakuzzi.

Méretét egy 3–5 fős családra szabták, masszázserejét viszont a legigényesebb és a legérzékenyebb izomzatú „ínyenc” wellness-imádók számára finomhangolták. Amikor beléptem a jó meleg vízzel teli medencébe, azonnal felfigyeltem a kisebb külső méret mellett tapasztalható tágas belsőre.

Miért is érzem ezt a medencét ilyen hatalmasnak? – kérdeztem a tulajdonost. Amint azt megtudtam tőle, neki is az tűnt fel a vásárláskor, hogy milyen tágas és kényelmes belső térrel rendelkezik ez a kívülről igencsak helytakarékos jakuzzi. Sokféle gyártó középméretű medencéjét kipróbálta, de nem talált a Martinique-éhoz hasonlítható belső terű masszázsmedencét. Ugyanis öt személy befogadására is alkalmas.

Minden masszázshely szakszerűen megtervezett mind a komfort, mind pedig a masszázs szempontjából. Ha valaki kipróbálja az összes helyet, mindegyikben ugyanazzal az érzéssel fog elidőzni – mintha egy bölcsőben lenne. Én is ezt éreztem, amint belemerültem a vízbe. A masszázs is fantasztikus volt. No meg a hangulat is így közvetlenül naplemente után.

A Martinique modellt a többi Caldera modellhez hasonlóan a körterápia (Circuit Theraphy) elvei alapján komponálták meg. Minden masszázshelyen kivételesen erős és igen jól adagolható masszázsban lehet részünk. Amint egyik helyről a másikra vándorolunk, azonnal feltűnik, hogy minden egyes pozíció más-más testtájunk ellazításáról gondoskodik. A medence tervezője még arra is gondolt, hogy minden ülőhelyen tökéletesen megtámaszkodhasson az ember a lábával. Mire mind az öt masszázspozíciót végigjárjuk garantáltan ellazulva és feltöltve érezzük magunkat.

Arról faggattam a tulajdonost, hogy a kényelem és a masszázserő mellett még milyen érvek döntöttek a Martinique mellett. Elmesélte, hogy a döntése tapasztalatokon alapult. Egy közeli barátja rosszul döntött, amikor masszázsmedencét vásárolt. Egy magát jól reklámozó, de mint utóbb kiderült, tapasztalatlan gyártó termékét vette meg. A medence folyton csak problémát okozott neki. Rengeteget fogyasztott, 40–50 ezer forintos villanyszámlákat fizettek. Ráadásul a víz sohasem volt megfelelően tiszta. Ezután döntött úgy, hogy megválik az alkalmatlan darabtól, és felkeresi a Calderát. Sejtette, hogy a közel 40 éves amerikai Watkins termékével várhatóan elégedett lesz. Így is lett. A medence FiberCore hőszigetelése gondoskodik arról, hogy a villanyszámla 8–10 ezer forint alatt maradjon, a kiváló szűréstechnika pedig garantálja a kristálytiszta vizet. Most már csak egy dolga maradt, hogy élvezze jakuzziját akkor, amikor csak szeretné.

Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook