A Karib-tenger gyöngyszeme: Caldera jakuzzik

Szerencsésnek érzem magam, hogy egy Miskolc melletti kistelepülés kellemes kertjében is beleülhettem egy fantasztikusan szép és rendkívül kényelmes, középméretű Caldera medencébe. A Martinique, amely nevét a Karib-tenger szigetvilágának egyik gyöngyszeméről kapta, világszerte az egyik legtöbbet értékesített jakuzzi.


Szerencsésnek érzem magam, hogy egy Miskolc melletti kistelepülés kellemes kertjében is beleülhettem egy fantasztikusan szép és rendkívül kényelmes, középméretű Caldera medencébe. A Martinique, amely nevét a Karib-tenger szigetvilágának egyik gyöngyszeméről kapta, világszerte az egyik legtöbbet értékesített jakuzzi.

Méretét egy 3–5 fős családra szabták, masszázserejét viszont a legigényesebb és a legérzékenyebb izomzatú „ínyenc” wellness-imádók számára finomhangolták. Amikor beléptem a jó meleg vízzel teli medencébe, azonnal felfigyeltem a kisebb külső méret mellett tapasztalható tágas belsőre.

Miért is érzem ezt a medencét ilyen hatalmasnak? – kérdeztem a tulajdonost. Amint azt megtudtam tőle, neki is az tűnt fel a vásárláskor, hogy milyen tágas és kényelmes belső térrel rendelkezik ez a kívülről igencsak helytakarékos jakuzzi. Sokféle gyártó középméretű medencéjét kipróbálta, de nem talált a Martinique-éhoz hasonlítható belső terű masszázsmedencét. Ugyanis öt személy befogadására is alkalmas.

Minden masszázshely szakszerűen megtervezett mind a komfort, mind pedig a masszázs szempontjából. Ha valaki kipróbálja az összes helyet, mindegyikben ugyanazzal az érzéssel fog elidőzni – mintha egy bölcsőben lenne. Én is ezt éreztem, amint belemerültem a vízbe. A masszázs is fantasztikus volt. No meg a hangulat is így közvetlenül naplemente után.

A Martinique modellt a többi Caldera modellhez hasonlóan a körterápia (Circuit Theraphy) elvei alapján komponálták meg. Minden masszázshelyen kivételesen erős és igen jól adagolható masszázsban lehet részünk. Amint egyik helyről a másikra vándorolunk, azonnal feltűnik, hogy minden egyes pozíció más-más testtájunk ellazításáról gondoskodik. A medence tervezője még arra is gondolt, hogy minden ülőhelyen tökéletesen megtámaszkodhasson az ember a lábával. Mire mind az öt masszázspozíciót végigjárjuk garantáltan ellazulva és feltöltve érezzük magunkat.

Arról faggattam a tulajdonost, hogy a kényelem és a masszázserő mellett még milyen érvek döntöttek a Martinique mellett. Elmesélte, hogy a döntése tapasztalatokon alapult. Egy közeli barátja rosszul döntött, amikor masszázsmedencét vásárolt. Egy magát jól reklámozó, de mint utóbb kiderült, tapasztalatlan gyártó termékét vette meg. A medence folyton csak problémát okozott neki. Rengeteget fogyasztott, 40–50 ezer forintos villanyszámlákat fizettek. Ráadásul a víz sohasem volt megfelelően tiszta. Ezután döntött úgy, hogy megválik az alkalmatlan darabtól, és felkeresi a Calderát. Sejtette, hogy a közel 40 éves amerikai Watkins termékével várhatóan elégedett lesz. Így is lett. A medence FiberCore hőszigetelése gondoskodik arról, hogy a villanyszámla 8–10 ezer forint alatt maradjon, a kiváló szűréstechnika pedig garantálja a kristálytiszta vizet. Most már csak egy dolga maradt, hogy élvezze jakuzziját akkor, amikor csak szeretné.

Címkék: