Profilom 2017. október 22. Vasárnap - Előd

A masszázsmedence téli burkolása


Ahogy egyre hidegebb lesznek az esték és a nappalok, úgy jelent egyre nagyobb kihívást a masszázsmedence vizének melegen tartása. Az állandó fűtés hasznos, de nem költséghatékony megoldás, ezért többféle eszköz áll a rendelkezésedre, ha védeni szeretnéd a víz hőmérsékletét.

Már csak egy napig tart nagy kedvezményeket adó akciónk, még csatlakozz időben!

Thermo tető

A legismertebb, nálunk is kapható kiegészítő, amely télen igazi áldás, az a thermo tető. A meleg víz hőjét bent tartja, így kevesebb ráfűtéssel hosszabb ideig megmarad az állandó hőmérséklet. Egyáltalán nem kell aggódni a fagykárok miatt, és mivel a thermo tető könnyen le és feltehető, nem okoz majd gondot minden használat után visszahelyezni. A tető ráadásul távol tartja az ártalmas UV sugarakat, amely a vízhez adott bróm hatásfokát csökkentené, ezáltal meghosszabbítja a fertőtlenítő élettartamát.

Takaró

Nálunk talán ez a kevésbé népszerű medence kiegészítő, pedig külföldön sokan esküsznek rá. A vékony anyagot a víz felszínére kell felhelyezni, ahogy egy lebegő védőréteget képez. A napsugarak távol tartása mellett, a hőmérséklet-csökkenést is akadályozza. A rugalmas, könnyen hajtogatható takaró a tető alá és a tető helyett is feltehető. A lehulló leveleket és bogarakat elválasztja a víztől, ezért nyáron is érdemes használni. Télen a tető alá helyezve dupla védelmet garantál, és még hatékonyabbá teszi a hővédelmet. Ez a takaró ráadásul a földbe süllyesztett és egyedi tervezésű, különleges alakú medencéknél is tökéletesen működik.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook