A masszázsmedence túl meleg a nyári használhathoz?

A kültéri masszázsmedencék forró vize csábító, ha az időjárás hidegebbre fordul. A meleg víz biztonságából nézni a szállingózó hópelyheket egészen páratlan élmény, de ez nem jelenti azt, hogy nyáron ne élvezhetné a medencéjét.


Amikor a higanyszál harminc fok fölé kúszik, első gondolatunk nem egy forró fürdő, még akkor sem, ha a masszázsprogramok hívogatnak. Egy kis hőfokigazítással azonban lejjebb vehető a medence hőmérséklete, hogy a legnagyobb forróságban is használhassa lehűlésre.

A nyári módra való átállás nem jelent hideg vizet, de ha a testhőmérsékletnél csak egy-két fokkal is hidegebbre veszi a beállítást, már hűsítőnek fogja érezni a vizet, így a legnagyobb melegben is szívesebben csobban a medencébe.

Ne feledkezzen meg a tető használatáról sem. Ennek hiányában a napsugarak könnyebben felmelegítik a vizet. A nappali órákban a tetővel elszigetelt víz viszont lassabban melegszik, mint a levegő, ezért hosszabb ideig megmarad a kellemesen alacsony hőfok. Estére ellenben vegye le a tetőt, és hagyja, hogy a lehűlő levegő hűtse a vizet. Ehhez kapcsolja be a befúvókat, amelyek hideg levegőt pumpálnak majd a vízbe, elvégezve ezzel a hűtés egy részét.