A világ kedvenc jakuzzija egyenesen Kaliforniából

Legyen dizájnos, lehetőleg innovatív, esetleg rendelkezzen jövőbe mutató megoldásokkal, mindezeken túl pedig szemet gyönyörködtetően szép és kényelmes. Hogy mi ez? Lehetne akár egy autó, ám ebben az esetben egy jakuzziról lesz szó, amit a BMW DesignWorksUSA tervezett. 


Legyen dizájnos, lehetőleg innovatív, esetleg rendelkezzen jövőbe mutató megoldásokkal, mindezeken túl pedig szemet gyönyörködtetően szép és kényelmes. Hogy mi ez? Lehetne akár egy autó, ám ebben az esetben egy jakuzziról lesz szó, amit a BMW DesignWorksUSA tervezett. 

Vajon mi kell ahhoz, hogy egy jakuzziban ülve úgy érezzük magunkat, mintha egy német luxusautó extrái kényeztetnének minket? Egy európai autókat tervező csapat ezúttal önmagát felülmúlva olyan formavilágot hozott létre, amellyel az amerikai piacon is szenzációs sikert zsebelhetett be.

Hiszen 10 évente csak egyszer kerülhet sor arra, hogy a világ egyik legnagyobb jakuzzi forgalmazó cége, az amerikai Hotspring újraterveztesse termékeit. Most a BMW DesignWorksUSA csapatát választotta ki arra, hogy kart karba öltve meghódítsa a világot, és megmutassa milyen a jakuzzik új generációja.

A Hotspring Highlife sorozata 2014 legnagyobb újdonsága volt a piacon. Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amiket egy felsőkategóriás autón annyira szeretünk. Jól felismerhető stílusjegyek, finom vonalvezetés, karakteres elemek, high tech megoldások, magas kényelmi elvárások. Ha egy BMW-ről lenne szó, pontosan értenénk, mit takarnak ezek a jelzők. De mi a helyzet egy jakuzzi esetében?

Nos, ebből a luxus kategóriából sem hiányozhat semmi, amire a vásárló vágyna. A stílus tökéletes összhangot mutat mind a belső héj, mind a medence külső vonatkozásában. Figyeljük csak meg, hogyan köszön vissza a német szupermárka egy jakuzziban: letisztult, szögletes vonalvezetés a befúvóknál, a fejpárna kialakításánál, a beépített pohár tartónál. A kényelmi megoldások pedig maguktól érthetőek: ezekben a jakuzzikban pillanatok alatt ellazulhatunk és átadhatjuk magunkat a pezsgőfürdő jótékony hatásának.

De nincsen luxusautó, és úgy látszik most már jakuzzi sem – a legfejlettebb számítógépes technológia nélkül. A Highlife sorozat több típusánál érintőképernyős, többnyelvű kezelőpanel segíti a funkciók elérését.

Ráadásul ezt a panelt, mint egy távirányítót zsebre tehetjük, és akár a lakás bármely pontjáról, távolból is irányíthatjuk. Így változtatható a medence oldalán futó színes világítás, a beépített hangszórók hangzása, illetve a befúvók erőssége és funkciója.

Ám a Hihglife szérián belül a legjelentősebb innovációval a NXT jakuzzik rendelkeznek. Jövőbe mutató dizájnja felismerhető már a külső formában: légies vonalvezetése arra enged következtetni, mintha lábakon állna ez a hatalmas medence. Ahhoz, hogy mindez kivitelezhető legyen, a váz szerkezetén könnyítettek, és újrahasznosított műanyagból készítették el – ezzel is hangsúlyozva a cég elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.

Mindezek eredményeképpen egy mesteri remekmű született, ami nem csak kényelmi funkciói révén, vagy stílusteremtő formavilágával, de elegáns megjelenésével is elnyerte a vásárlók tetszését. Aki egy ilyen jakuzzira szert tesz, az biztos lehet abban, hogy terasza, kertje ékkövét találta meg.

Címkék: