Azonnali vízsokkolás masszázsmedencékhez

A sokkolás az a folyamat, mely során egy nagyobb mennyiségű tisztítószerrel eltávolítunk minden szennyeződést a vízből. Ez csökkenti a későbbi vegyszerhasználat sűrűségét és mennyiségét.


A sokkolás az a folyamat, mely során egy nagyobb mennyiségű tisztítószerrel eltávolítunk minden szennyeződést a vízből. Ez csökkenti a későbbi vegyszerhasználat sűrűségét és mennyiségét.

A sokkolásra az új medencék beüzemelése előtt mindig, már használatban lévő medencéknél pedig akkor van szükség, ha szeretnél lefaragni a víztisztaság megőrzéséhez alkalmazott kemikáliák mennyiségéből.

A sokkoláshoz különféle, erre a célra gyártott, készítmények kaphatóak, nevükben valamilyen formában szerepelni szokott a sokk szó. Ilyen például az Alga-sokk. Mielőtt bevetésre küldenéd az újonnan felöltött medencét, végezd el a sokkolást. Ehhez a hideg vízbe (felesleges ezen a ponton még felfűteni) öntsd bele a megfelelő mennyiségű sokkoló szert. Az adagolásról mindig találsz leírást a készítmény dobozán. A szer feloldása után kapcsold be a vízforgatást, hogy teljesen eloszlasd port/granulátumot. Akár 10 percig is dolgoztathatod a gépet, mielőtt kikapcsolod és hagyod dolgozni a szert. Legalább két órán keresztül hagyd állni a vizet, hogy minden szennyeződéstől, lerakódástól és bioelemtől megszabadulj. Ezután engedd le a vizet, öblítsd ki a szűrőt és kezd el feltölteni a masszázsmedencét.

Amikor a víz elérte a kívánt szintet elindíthatod a fűtést, hogy felkészülj a medence használatára. Vízbe merülés előtt azonban még ellenőrizd a pH értéket, és ha kell, állítsd be a megfelelő szintre a vizet.

Ha eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne nap, mint nap élvezni a jakuzzizás jótékony hatásait, nézz be a Caldera Spa kulisszái mögé, ahol biztosan megtalálod álmaid masszázsmedencéjét. Március végéig most kedvezményes áron válogathatsz a minőségi medencék között!

Címkék: