Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Hatékonyabb a bőrápolás egy jakuzzis merülés után


A masszázsmedence előnyei közé tartozik a bőrre gyakorolt pozitív hatása. Ha szeretnéd minél jobban kiaknázni ezt a területet, akkor az napi arcápolási rutinodat egy forró vizes fürdő utánra tervezd. Hogy miért?

Mert a fürdő előtti zuhany és maga a fürdő is sokat tesz azért, hogy a bőr megtisztuljon, ami az első lépés a hatékony arcápolás felé. Ezután jön a hosszú, legalább 20 perces fürdő tartós melege, amitől kitágulnak a pórusok és a bőrfelszínhez közeli vérerek. Ezek együttesen megnyitja a bőrt a hatóanyagok előtt, és segítik azok eloszlását a bőrben.

A vízből kiszállva az arc megtörlése jelent előnyt az elhalt hámsejtek eltávolításában. A fürdő persze nem helyettesíti a megfelelő krémek alkalmazását, de könnyebbé teszi a bőrápolást. A fürdő után azonban ne kezdj bele rögtön a napi rutinba. Várj legalább 10 percet, hogy a bőr megnyugodjon és az izzadás leálljon. Az izzadás ugyanis kilökheti a krémet a bőrből, aminek így semmilyen hatása nem lesz.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy miben változtathat életünkön egy masszázsmedence, szívesen megosztjuk veled a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatainkat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook