Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Hogyan hat a hidroterápia?


Aki orvosi vagy szabadidős indíttatásból részt vett már valamilyen  vízi foglalkozáson (aerobik, jóga, gyógytorna), az pontosan tudja, hogy az ízületekre nehezedő nyomás a víz felhajtóereje miatt jelentősen csökken. A gravitáció erejét csökkentő lebegésben kíméletesen mozgathatjuk át a testünket, és a nyújtások is könnyebben mennek.

A meleg vízben végzett mozgás nemcsak a víz felhajtóereje miatt olyan hatékony, nagyon fontos eleme a vízi sportoknak a magas hőfok. A masszázsmedencében tapasztalható testhőnél magasabb hőfok hatására az erek kitágulnak, a vérkeringés felpezsdül és az izmok lelazulnak. Ha ilyen fizikai paraméterek mellett nyújtó, erősítő mozgást végzünk növelhetjük az izmok, ízületek rugalmasságát és mozgásterjedelmét. A melegebb izmok miatt pedig a sérülésveszély is minimálisra csökken.

A vízben végzett gyakorlatok azoknak is visszaadja a testük feletti irányítást és a mozgás szabadságát, akiknek a szárazföldi sport nehézséget okoz. Ha ezeket a gyakorlatokat összekötjük a jakuzzi különböző masszázsprogramjával még tovább növelhető a kényelmi szint. A körkörös és pulzáló vízsugarakkal kilazítható az izmok görcsös befeszülése, és csökkenthető a diszkomfort érzet. Ennek hatására a vízi sport hasznos tapasztalat mellett kellemes élménnyé is válhat.

Látogasson el a SpaTrend White Weekend rendezvényére, ahol kényelmesen, kellemes körülmények között, egyedi kedvezményekkel találhatja meg álmai masszázsmedencéjét, a legprofibb grillt, és stílusos kerti bútorát!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook