Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

Hogyan készítsd fel a masszázsmedencét télire!


Tartassz attól, hogy a téli masszázsmedence használat megviseli a medencét és a pénztárcádat? Nem kell aggódnod, a jól karban tartott jakuzzik télen is tökéletesen és meglepően költséghatékonyan funkcionálnak. Ha ezeket a lépéseket követed, télen csak pozitív élményeket nyújt majd a kültéri wellness.

Tisztítás

Egy alapos tisztítás után mindig fellélegzik a medence. A tiszta belső kevesebb terhet ró a szűrőre, ettől még hatékonyabban működik a tisztítás. Hogy ne a legnagyobb fagyban és sárban kelljen a több száz liter víz cseréjéről gondoskonod, minél előbb végezd el a tisztítás, ami leveszi a válladról a takarítás gondját egész télre.

Újratöltés

Akár teljes, akár részleges vízcserét hajtottál végre, már nagyon sokat tettél a fűtő és szűrőrendszer gondtalan működéséért. Ezután már csak a meleg (!) vizes feltöltés marad hátra, ami gyorsítja a fürdőhőmérséklet elérését, és nem küldi túlórázni a fűtést.

Fagyvédelem

A modern, nagytudású masszázsmedencéknél betervezik a téli használatot, ezért olyan fagyvédelmi rendszerrel látják el a jakuzzit, ami beállítás után automatikusan elvégzi a feladatát. Az actív védelmi egység szenzora hőfok érzékeny, tehát ha túlzottan lecsökkenne a hőmérséklet, akkor időről-időre megjáratja a rendszer a vizet, hogy megelőzze a befagyást.

Medence tető

A meleg víz hőjét bent tartó thermo tető megelőzi a víz idő előtti kihűlését, amitől így a fűtésnek jóval kevesebbszer kell bekapcsolnia. Ha éppen nincs használatban a medence, a tetőt mindig szorosan zárd le és rögzítsd a jakuzzin, ami munkát, energiát és pénzt is spórol majd neked.

Ha okosan szeretne masszázsmedencét vásárolni, a választási útmutatónk segitségével ezt könnyedén megteheti.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook