Profilom 2018. március 17. Szombat - Gertrúd, Patrik

Hogyan szabadulj meg a biofilmtől a jakuzziban?


A masszázsmedence vize nyálkássá, csúszóssá válik és érezhetően úszik valami egybefüggő réteg a felületén? Akkor biofilmmel van dolgod, ami fertőzések okozója lehet. A probléma mégsem olyan szörnyű, mint elsőre hangzik, a megoldás gyorsan érkezik.

Tudj meg többet az AquaFinessről!

Ez víz felületén úszó réteg a mikroorganizmusok összetapadt, egybefüggő bevonatot képező sejtjeiből áll. Ez a biofilm nemcsak táplalajul, de védőburkául is szolgál a benne lévő baktériumoknak, ezért kiírtásuk speciális anyagokat követel. A klór alapú vegyszerek nehezen vagy egyáltalán nem hatolnak be a biofilm belsejébe, így tényleges kárt sem igazán okoznak. Ennek látványos jele, hogy az erős vegyszerszag mellett a biofilm is tovább burjánzik.

A látható biofilm ráadásul csak a jéghegy csúcsa, hiszen a többség a csőrendszerben bújik meg, ahonnan még nehezebb eltávolítani. A víztisztaság nagy szakértője, az AquaFinesse erre is talált megoldást, és olyan anyagokat dolgozott ki, amelyek megtisztítják a csőrendszert, a szűrőt és lebontják a biofilmet. Ha végleg meg szeretnél szabadulni ettől a nyálkás problémától, használj minden vízcserénél AquaFinesse-t, és élvezd a tiszta víz erejét.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook