Hogyan védd a medence tetejét az elhasználódástól?

A masszázsmedence tető egyik nagy kedvencünk, mert gondoskodik a medence tisztaságáról, és segít abban, hogy pénzt takarítsunk meg. Általában 5 évig is használhatjuk, de van néhány olyan tényező, ami nagyban befolyásolja az állapotát.


A masszázsmedence tető egyik nagy kedvencünk, mert gondoskodik a medence tisztaságáról, és segít abban, hogy pénzt takarítsunk meg. Általában 5 évig is használhatjuk, de van néhány olyan tényező, ami nagyban befolyásolja az állapotát.

A medence tető védelme viszonylag egyszerű, elmondjuk, mit tegyél, hogy sokáig élvezhesd szép állapotban.

Szüntesd meg a tócsákat!

Ne engedd, hogy tócsák alakuljanak ki a tetőn, és azok hosszú ideig álljanak rajta. A tetőben kárt tehetnek oly módon, hogy a súlyuk alatt a tető meghajlik, és összecsuklik. Ha pedig egyszer már meghajlott, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy a víz megálljon a tetőn. A rendszeres takarítás ezért is fontos.

Vegyi anyagok a vízben

A medence vizének rendszeres ellenőrzése és karbantartása nem csupán azért fontos, hogy mindig tiszta vízben fürödhess, de a medence tető szempontjából is nagy jelentősége van. Ha mindig túl kell vegyszerezni a vizet, akkor a felszálló pára könnyen kikezdheti a tető anyagát. Elszíneződések, duzzanatok, hólyagok alakulhatnak ki, végső esetben pedig az anyaga teljesen tönkremegy.

Védd a nap UV sugaraitól!

Ahogy telik az idő, és egyre több UV sugár éri a medence tető anyagát, úgy válik egyre foszlósabbá, töredezettebbé. Ez árt a megjelenésének, és természetesen a hatékonysága sem lesz olyan jó, mint új korában.  Az UV sugarak ellen egy napernyő segítségével is védekezhetsz, de mindenképpen használj tető ápoló készítményt, mert ezt kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy véd a külső hatások ellen, és szép, ápolt színt kölcsönöz az tetőnek.

Vigyázz, ha jön a szél!

Sajnos a szél és a nyári viharok szinte kiszámíthatatlanok, amit csak egy jól lezárt tető bír ki károsodás nélkül. Időről időre ellenőrizd, hogy a rögzítések rendben vannak-e, és bizonyosodj meg arról is, hogy a hevederek rendesen zárnak-e.

Ne helyezz túl nagy súlyt a tetőre!

A masszázsmedence tető egy bizonyos terhelést gond nélkül elbír, ám megvannak a maga korlátai. Semmiképpen ne állj vagy ülj rá, és a háziállatodat se engedd felmászni rá. Ha mégis túlterheled, a benne lévő betét károsodni fog, a tető meghajlik, legrosszabb esetben kettétörik. Általánosságban elmondható, hogy minél erősebb egy medence tető, annál kevesebbet kell aggódnod miatta, és annál hosszabb ideig kiszolgál.

Címkék: