Jakuzzi teszt: Kipróbáltuk a BMW és a Caldera Spas közös

Nem könnyű a választás a masszázsmedencék egyre szélesebb kínálatából. A döntést érdemes jól megfontolni. Ebben szeretnénk segíteni olvasóinknak a különböző modellek ismertetésével. Első lépésként leteszteltük a világ talán leggyakrabban vásárolt két prémium kategóriás medencéjét, a Hotspring Envoy, illetve a Caldera Spas Geneva modelljét, amelyek ma a felmérések szerint a legnépszerűbbek nálunk. Utánajártunk, hogy miért.


A Caldera Spas Geneva modellje a kényelméről és a nagy teljesítményéről ismert. Egy ilyen medence várt bennünket egy nyári estén 37,5 fokos vizével egy Balaton-felvidéki ház gyönyörű kilátást nyújtó teraszán. A festői táj még kellemesebbé tette az élményt. Ráadásul a tulajdonos a teraszon is csodás környezetet teremtett a jakuzzijának. A termotetőt lenyitva a kristálytiszta víz kellemes illata hívogatott. Mivel sok medencét kipróbáltam már, tudtam, hogy mire figyeljek.

A medencébe beülve olyan érzésem támadt, mintha egy luxusautó volánja mögé kerültem volna. A kényelmes, bölcsőszerű ülőhelyek mindegyikét kipróbáltam, majd a fekvőhely következett, amely különösen kényelmesnek bizonyult. Mintegy 180 cm-es magasságommal is jól elfértem, sőt, becslésem szerint az sem okozott volna gondot, ha még 20 cm-t „növekedtem” volna a maximális helykihasználás érdekében. A második megfigyelésem az volt, hogy a  kezelőszervek kézre esnek.

Minden olyan közel van, hogy nem kell nyújtózkodnom a motorok beindításához, sem a levegő fokozatmentes adagolásához. A befúvók egyenként variálhatók. A masszázsmotorokat elindítva azelőtt még soha sem tapasztalt masszázserőt éreztem. Úgy küzdöttem, mintha katapultálás közben megpróbálnék a pilótafülkében maradni. Persze, hisz a motor teljes ereje az én helyemre volt irányítva, amit aztán gond nélkül szabályozhattam.

Így már kellemes, nekem megfelelő masszázserőt érezhettem, sőt a befúvókat egyenként szabályozhattam, ugyanis a  hátam jobb felső tájékán egy kicsit erősebb masszázsra vágytam. Miután 5–10 percet eltöltöttem minden masszázshelyen, megnyugodva, és teljesen laza izomzattal kapcsoltam ki a masszázsmotorokat. Tényleg fantasztikus ez az úgynevezett körterápia, vagy micsoda amivel a medence rendelkezik... Mivel közben beesteledett, levezetésként még 10 percig élveztem a fényterápia élményét.

A megvilágított fogantyúba kapaszkodva könnyedén szálltam ki a medencéből, és megkérdeztem, hogy miért is döntöttek a Geneva mellett. „Számunkra a legfontosabb az volt, hogy a jakuzzi kényelmes legyen. Mivel autóban is a prémium kategóriát választottuk, így a masszázsmedencében sem juthattunk más elhatározásra. Amikor először kipróbáltuk, megdöbbentett a fúvókák ereje. Azt gondoljuk, hogy jól döntöttünk.”