Jakuzzi tesztünk: Kipróbáltuk, hogy mit tud az új Hotspring Envoy NXT masszázsmedence.

Kipróbáltam a legendás HotSpring legújabb masszázsmedencéjét, az Envoy NXT-t. Páratlan élmény volt. Soha sem fogom elfelejteni az érzést, ahogyan a festői környezetben a forró víz körülölelt.


Kipróbáltam a legendás HotSpring legújabb masszázsmedencéjét, az Envoy NXT-t. Páratlan élmény volt. Soha sem fogom elfelejteni az érzést, ahogyan a festői környezetben a forró víz körülölelt.

A teszt helyszíne egy Nyíregyháza melletti, gyönyörű villa teraszán álló medence volt. Még bennem volt az élmény, amivel 2 nappal ezelőtt a Caldera gyár vadiúj Geneva medencéje ajándékozott meg. Ezúttal azonban egy Hotspring Envoy előtt álltam, és a lezárt tető mellett azon tűnődtem, hogy vajon mitől is olyan keresett ez a  medence. Miért választották eddig a világon éppen ezt a legtöbben?

A medence ezen a teraszon már lezárt tetejével is különlegesnek tűnt. Izgalommal nyitottam fel a tetőt – azaz csak nyitottam volna, mert az első nekifutásra nem sikerült: erős vákuum tartotta vissza a fedelet. Mintha a medence önmaga figyelmeztetne: fölöslegesen ne nyiss fel, nem akarom, hogy kihűljön a vizem! Rögtön megértettem a Hotspring filozófiáját: A legtöbbet, a legtakarékosabban. A medence belsejében egy nagyon modern, nagyon csalogató formavilág fogadott. A vonalvezetés elegáns, de egyben fiatalos és lendületes. A BMW autógyár és a HotSpring mérnökei gondoskodtak arról, hogy az élmény már vizuálisan is kielégítő legyen.

A vastag falak arról árulkodnak, hogy a gyártó egy minden ízében tökéletesen hőszigetelt, energiatakarékos medence megteremtésére törekedett. Olyan ez, mint egy passzív ház. A 39 fokos víz nem bizonyult melegnek, ugyanis meglehetősen hűvös volt az idő. Az ultramodern kijelzőn látható hőmérséklet csak 37,5 fokot mutatott. Nem csodálkoztam, ez a típus a medencemotorok hulladékhőjét is hasznosítja, ezért lett melegebb a víz, mint amilyennek beállították.

Még valami feltűnt: a medence vize olyan kristálytiszta volt, hogy első pillanatban azt hittem, nincs is feltöltve… A tulajdonos elmagyarázta, azért választotta ezt a modellt, mert hallotta, hogy az 5 db kerámiaszűrőnek és a 100 százalékos szűrésnek köszönhetően szinte alig kell figyelnie a víz kezelésére. Mivel már besötétedett, a fürdést a fényterápia bekapcsolásával kezdtem.

Páratlan élményben volt részem. A két zónában állítható világítás olyan hangulatot teremtett, amelyet masszázsmedencében még sosem tapasztaltam. Megdöbbentő volt a csönd. Csak a keringtetőmotor elnyomott, távoli sustorgását hallottam, és a víz halk csobogását. Hirtelen eldöntöttem, hogy én is Envoy medencét szeretnék, pedig a motorokat még el sem indítottam. Az egyik masszázsmotor bekapcsolása után csak kellemesen simogató masszázst éreztem, majd a második fokozat keltette igazán életre a medencében rejtőzködő csodamasszőrt.

Lefeküdtem a fekvőhelyre. A híres motomasszázst kapcsoltam be, minden funkció közül ez az egyik nagy kedvencem. Amikor a fel-le futó dupla hátmasszírozó rendszer beindult, azt hittem, hogy álmodom. Mintha egyszerre két masszőrlány ügyes ujjai futottak volna fel és le a hátam izmain. Minden pontot, minden izomrostot érintve gondoskodtak a teljes ellazulásomról. Hihetetlen élmény volt. A fekvőhelyről kiszállva nagy várakozással jártam végig a többi masszázshelyet. Azt kell mondanom, hogy az Envoy mind az öt kialakított masszázshelye tökéletesen megalkotott koncepcióval masszíroz. Hazainduláskor a tulajdonos csak ennyit mondott: „Most már Ön is tudja, hogy miért ezt választottam”.

 

Ha önnek is megtetszett a HotSpring Envoy medence, akkor a SpaTrend Expo valamelyik közelgő állomásán biztosan megtekintheti. Ha pedig szívesen venné, ha megosztanánk önnel a jakuzzi választással kapcsolatos tapasztalatainkat, akkor ajánljuk Önnek a masszázsmedence vásárlási útmutatónkat: útmutató igénylése itt.

Címkék:

Előző Cikk

Mi az az Aqua Finesse?