Jakuzzis aromaterápia romantikusoknak

Lágyan körbe ölel a forró víz, miközben a befúvók pont az érzékeny pontokat masszírozzák, és a víz álmosító zubogásán túl csak a csendet hallod. Most képzeld el, hogy a víznek a klór szúrós szaga helyett édes virágillata van. Jobb, nem igaz?


Lágyan körbe ölel a forró víz, miközben a befúvók pont az érzékeny pontokat masszírozzák, és a víz álmosító zubogásán túl csak a csendet hallod. Most képzeld el, hogy a víznek a klór szúrós szaga helyett édes virágillata van. Jobb, nem igaz?

Az aromaterápia vélt vagy valós klinikailag is igazolható hatásairól vitatkozzanak csak a tudósok, nekünk, jakuzzi szeretőknek elég annyit tudnunk, hogy a különféle illatokkal kezelt víz sokat hozzáad a medence élvezeti értékéhez. A hangulatnak megfelelő vízillatosítás növelheti a komfortérzetet vagy épp ellenkezőleg felpezsdítheti a vért. Hogyan fogj hozzá az aromák használatához?

1. Csak olyan készítményt használj, amelyet masszázsmedencékhez fejlesztettek vagy ajánlanak. Ezek az anyagok nem teszik tönkre a víz kényesen beállított kémiai egyensúlyát, így használatuk rád és a medencére nézve is biztonságos.

2. A leírásnak megfelelően adagolt illatosítók nem keverednek össze a víztisztaságért felelős anyagok természetes illatával, hanem teljesen átveszik annak helyét, így nem kell tartanod attól, hogy illatszörnyet teremtesz.

3. Az érzékeny bőrűek, bőrallergiások, asztmások és az 5 évesnél fiatalabb gyerekek illatosított vízben csak rövidebb ideig tartózkodjanak először és kerüljék a víz szembe vagy szájba jutását, mert elképzelhető, hogy irritáció lép fel náluk. A kellemetlenség első jelére hagyják el a vizet és zuhanyozzanak le.

4. Az illatok egy idő után (ez általában 1, maximum 2 nap) maguktól eltűnnek teljesen a vízből, így ha később egy másik illatot tennél a medencébe, azt minden további keresztreakció nélkül megteheted.

5. Az adalékanyagként működő illataromák plusz terhet rónak a szűrőre, ezért az gyakoribb tisztítást igényel ilyenkor. Nem kell minden aromahasználat után kipucolni, de feltétlenül sűrítsd a takarítás alkalmait.

+1

Ha valamilyen oknál fogva nem szeretnéd a vizet illatosítani, de a kellemes aromákról nem akarsz lemondani, használj illatosított gyertyákat. Ezeket helyezd el a medence peremén, és gyújtsd meg őket pár perccel a csobbanás előtt, hogy az aromájuk átjárhassa a környezetedet.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: